Antena Meniu Search
x

Galerie foto Violenţe pe străzile din Bruxelles, după ce Maroc a învins Belgia la Cupa Mondială. Suporterii au incendiat maşini şi au spart vitrinele magazinelor

Poliția din Bruxelles a folosit duminică tunuri cu apă și gaze lacrimogene pentru a face față violenţelor din centrul oraşului, după ce echipa naţională a Belgiei a pierdut cu scorul de 0-2 meciul împotriva Marocului, la Cupa Mondială de Fotbal din Qatar, relatează DW.

de Iris Duţescu

la 28.11.2022, 10:07

Oamenii revoltaţi au spart vitrinele magazinelor, au aruncat focuri de artificii și au incendiat vehicule. Videoclipurile postate pe rețelele de socializare au arătat câţiva oameni care spărgeau geamurile unei mașini roșii, înainte de a o răsturna și de a îi da foc.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Primarul oraşului Bruxelles, Philippe Close, a condamnat violențele, scriind pe Twitter că poliția a fost forțată să acționeze "aspru". "Aceștia nu sunt suporteri, sunt huligani", a declarat el ulterior. Poliția a reținut aproximativ 12 persoane. Actele de violenţă au izbucnit și în Anvers, cel mai populat oraș al Belgiei, dar și în Liege. 

"Îmi pare rău să văd cum câțiva indivizi abuzează de o situație pentru a o lua razna", a spus ministrul de Interne al ţării, Annelies Verlinden.

Pe acelaşi subiect

Marocanii sărbătoresc victoria în stradă 

Între timp, în capitala marocană, Rabat, oamenii au ieşit în stradă pentru a sărbători ocazia specială. Ei au cântat, au dansat şi au fluturat steaguri, în timp ce șoferii claxonau. Victoria de duminică, împotriva Belgiei, a fost prima victorie a Marocului la o Cupă Mondială, de când a învins Scoţia, în 1998.

Ambele echipe au încă șanse să avanseze în optimile de finală ale turneului, în funcție de modul în care se desfășoară ultimele lor meciuri din faza grupelor. Belgia urmează să înfrunte Croația, iar Marocul va juca cu Canada.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Violenţe pe străzile din Bruxelles, după ce Maroc a învins Belgia la Cupa Mondială. Suporterii au incendiat maşini şi au spart vitrinele magazinelor