Antena Meniu Search
x

Virus contagios la Jocurile Olimpice de Iarnă 2018. Doi schiori elveţieni au fost izolaţi de ceilalţi sportivi

Doi schiori elveţieni, concurenţi în probele de freestyle, sunt primii sportivi de la JO-Pyeongchang care au fost infectaţi cu norovirus, un virus contagios.

Doi schiori elveţieni, concurenţi în probele de freestyle, sunt primii sportivi de la JO-Pyeongchang care au fost infectaţi cu norovirus, un virus contagios care cauzează vomă şi diaree, a anunţat delegaţia olimpică a Elveţiei, conform Reuters.

Până în prezent, au contractat norovirus peste 200 de persoane implicate în JO, majoritatea personal de pază şi alţi angajaţi, însă până vineri nu s-au semnalat cazuri de sportivi infectaţi.

Un purtător de cuvânt al delegaţiei elveţiene a declarat că unul dintre sportivi este Fabian Boesch, însă nu a dorit să precizeze şi numele celuilalt sportiv, rudele acestuia nefiind informate.

“În rest, toată lumea este bine. Am făcut tot ce se poate face. I-am izolat pe cei doi de restul echipei şi acum trebuie să îşi revină”, a spus purtătorul de cuvânt, pentru Reuters.

Cei doi sportivi au contractat virusul în urmă cu câteva zile, iar simptomele aproape au dispărut, astfel că există posibilitatea ca ei să concureze.

“Au fost duşi într-o cameră şi nu au contact cu ceilalţi sportivi. Subliniem că sportivii care au fost infectaţi cu norovirus pot concura dacă s-au însănătoşit, au fost testaţi de echipa medicală, dacă se iau toate măsurile de precauţie şi CIO a fost consultat”, se arată într-un comunicat al Comitetului Olimpic Elveţian.

Competiţia de freestyle de la Pyeongchang a început la 9 februarie şi se va încheia la 23 februarie.

Sursa: News.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Consumaţi şi deci cumpăraţi în mod regulat miere?
Observator » Stiri externe » Virus contagios la Jocurile Olimpice de Iarnă 2018. Doi schiori elveţieni au fost izolaţi de ceilalţi sportivi