Antena Meniu Search
x

Video Vladimir Putin a adus mii de soldați și zeci de tancuri și avioane la parada de Ziua Victoriei din Piața Roșie

Pacea a fost sărbătorită printr-o demonstraţie de forţă a armatei ruse. Mii de soldaţi şi zeci de tancuri şi avioane militare au fost mobilizate la Moscova pentru a marca 76 de ani la victoria împotriva Germaniei naziste. Vladimir Putin nu a ratat ocazia de a avertiza Vestul că ţara sa este pregătită oricând să îşi apere interesele cu orice preţ.

de Redactia Observator

la 09.05.2021, 21:58

Vezi și

Alături de Ziua Natională, Ziua Victoriei este cea mai importantă sărbătoare pentru ruşi, aşa că parada din Piaţa Roşie trebuia să fie una grandioasă

În piaţă, 12.000 de soldaţi au bătut pas de defilare. Nu s-a mai ţinut cont că suntem în plină pandemie, nici că zilnic peste 8.000 de oameni sunt confirmaţi cu coronavirus iar campania de vaccinare merge cu pas de melc. 

Demonstrație de forță în Piaţa Roşie, de Ziua Victoriei

Pentru demonstraţia de forţă au fost scoase din unităţile militare zeci de tancuri şi cele mai noi rachete balistice, iar cerul Moscovei a fost survolat de 76 de avioane şi elicoptere militare.

Pe acelaşi subiect

Deşi era sărbătorită pacea, tonul dat de Vladimir Putin manifestaţiilor a fost unul războinic. Liderul de la Kremlin a acuzat adversarii din Occident de rusofobie şi le-a transmis că Rusia îşi va apăra interesele cu orice preţ.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Etalarea capacităţilor militare are loc într-un context tot mai tensionat pe flancul estic. Moscova a mobilizat zeci de mii de soldaţi şi numeroasă tehnică militară la graniţa cu Ucraina, aproape de regiunea separatistă Donbass. 

Politica agresivă dusă de Kremlin, criticată de oficialii NATO

Scopul oficial - exerciţii militare de rutină. Specialiştii sunt însă de părere că mişcările de trupe sunt parte a politicii tot mai agresive duse de Kremlin, manifestată, în special, în fosta zonă de influenţă a URSS.

Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO: ”Rusia a păstrat o mulţime de arme, de echipament prepoziţionat, şi, de asemenea, impune restricţii în Marea Neagră, restricţionează accesul în Marea Azov şi în strâmtoarea Kerci, şi de aceea NATO trebuie să rămână vigilent şi să monitorizeze situaţia”.

Ziua Victoriei, sărbătorită cu o ceremonie restrânsă în Franța

În Franţa, Ziua Victoriei a fost sărbătorită cu o ceremonie restrânsă, fără public al doilea an consecutiv, din cauza restricţiilor impuse de pandemie. 

Însoţit de o delegaţie redusă, Preşedintele Emmanuel Macron a depus flori la monumentul Soldatului Necunoscut şi la statuia generalului De Gaulle. 

În Occident, Ziua Victoriei este marcată pe 8 mai, datorită diferenţei de fus orar.

Aproximativ 60 de milioane de oameni au murit în cel de-Al Doilea Război Mondial, printre ei şi peste 800.000 de români.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Vladimir Putin a adus mii de soldați și zeci de tancuri și avioane la parada de Ziua Victoriei din Piața Roșie