Antena Meniu Search
x

"Vladimir Putin a avut cancer, dar a învins boala", susține regizorul american Oliver Stone

"Vladimir Putin a avut cancer, dar a învins boala", susţine regizorul american Oliver Stone, care a și realizat o serie de interviuri cu liderul rus, în perioada 2015 - 2017. Război Rusia - Ucraina, ziua 89

de Redactia Observator

la 23.05.2022, 11:37

"Vladimir Putin a avut cancer, dar a învins boala", susție regizorul american Oliver Stone
"Vladimir Putin a avut cancer, dar a învins boala", susție regizorul american Oliver Stone - Profimedia Images

Regizorul american Oliver Stone susține, într-un interviu acordat lui Lex Fridman, gazda podcastului omonim, că președintele rus Vladimir Putin a avut cancer, dar l-a învins, potrivit Business Insider

În ultimii ani, cineastul a stârnit controverse în Statele Unite din cauza opiniilor sale pro-Kremlin, inclusiv după celebrul serial TV documentar cu preşedintele Rusiei, realizat în 2017 şi intitulat "The Putin Interviews".

"Țin minte asta. Putin a avut cancer, dar s-a vindecat", a declarat Stone, referindu-se la speculațiile privind starea de sănătate a liderului de la Kremlin. 

Speculații privind starea de sănătate a lui Putin

Pe acelaşi subiect

Starea de sănătate a lui Vladimir Putin este intens dezbătută în această perioadă, iar numeroase surse din serviciile secrete internaționale sau apropiate Kremlinului susțin că președintele Putin se confruntă cu o boală gravă. Purtătorul de cuvânt al președinției ruse, Dmitri Peskov, neagă aceste zvonuri, catalogându-le drept "ficțiune și minciuni". 

Un fost spion al serviciilor britanice externe MI6 a declarat, în urmă cu o săptămână, că președintele Putin este "foarte bolnav". 

„Din ceea ce am auzit din surse din Rusia și din alte părți, este că Putin e destul de grav bolnav”, a declarat Christopher Steele, potrivit The Independent. „Nu este clar despre ce boală este vorba – dacă este incurabilă sau terminală, sau orice altceva”, a adăugat el.

La începutul lunii mai, șeful serviciilor secrete ucrainene a declarat, într-un interviu pentru Sky News, că Vladimir Putin este foarte bolnav de cancer. Liderul de la Kremlin se află într-o „stare psihică şi fizică foarte proastă şi este foarte bolnav”, având cancer, dar şi alte afecţiuni, susține generalul ucrainean. 

Totodată, un oligarh apropiat de Kremlin susține, într-o înregistrare secretă obținută de publicația New Lines Magazine, că președintele rus ar suferi de o formă de cancer de sânge. Noi speculații privind starea de sănătate a șefului de stat au fost amplificate și după absența acestuia de la evenimentul său preferat din Rusia, când utilizatorii de internet au observat, într-o înregistrare video, că Putin ar avea niște pete în obraji.

În luna mai 2022, site-ul de investigații Proekt scria că Vladimir Putin ar avea cancer de tiroidă. Jurnaliștii au publicat o listă cu specialiștii care l-ar fi vizitat pe liderul de la Kremlin, la Soci. Potrivit acestora, un medic specializat în cancer tiroidian l-ar fi vizitat de 35 de ori. Ulterior, Kremlinul a negat că președintele rus ar avea probleme de sănătate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Veţi mai comanda de pe Shein şi Temu dacă vor creşte taxele?
Observator » Stiri externe » "Vladimir Putin a avut cancer, dar a învins boala", susține regizorul american Oliver Stone