Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Vladimir Putin a primit o "bancnotă BRICS" simbolică. A fost făcută de ruşi, deşi nu există un acord pentru o monedă oficială

Vladimir Putin a primit o "bancnotă" simbolică BRICS la summitul din Kazan. Liderul rus i-a înmânat-o ulterior președintei Băncii Centrale, Elvira Nabiullina, dar acesteia nu i-a plăcut cum arată, a declarat miercuri purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

de Redactia Observator

la 24.10.2024 , 12:11

Peste 20 de lideri internaţionali, în principal din Africa, America Latină şi Asia, s-au reunit în oraşul Kazan pentru summitul BRICS, care se desfăşoară până joi. Membrilor iniţiali ai BRICS, Brazilia, Rusia, India, China şi Africa de Sud - de la care provine abrevierea blocului -, li s-au alăturat în acest an Iranul, Egiptul, Etiopia şi Emiratele Arabe Unite.

Deşi nu există un acord între membrii blocului pentru a fi creată o monedă oficială BRICS, Vladimir Putin a primit miercuri macheta unei bancnote. Potrivit Kremlinului aceasta a fost creată chiar de ruşi. "A fost făcută de unul dintre oamenii noștri, fie de la Camera de Comerț și Industrie, fie de altcineva, a tipărit modelul de bancnotă. Nabiullinei nu i-a plăcut", a spus Dmitri Peskov. Simbolizează munca comună desfășurată în cadrul BRICS, a adăugat  el.

Vladimir Putin a primit macheta unei bancnote BRICS. A fost făcută de ruşi, deşi nu există un acord pentru o monedă oficială

rbc.ru

Articolul continuă după reclamă

Înainte de summit, la Consiliul de Afaceri BRICS, care a avut loc la Moscova în perioada 17-18 octombrie, a fost prezentat BRICS Pay, un sistem de plată online pe bazat pe cod QR, relatează rbc.ru. Serviciul va putea permite plata cu carduri Visa și Mastercard în Rusia și, în viitor, cu cardul Mir în afara Rusiei, se arată în prezentarea proiectului.

Preşedintele rus vrea să transforme BRICS într-o contrapondere la Occident. El spune că alianţa se ocupă de politica de securitate, precum şi de chestiuni economice şi financiare. Membrii BRICS împărtăşesc aceleaşi valori şi contribuie la stabilitatea şi securitatea în lume, a afirmat Putin.

Potrivit The Economist, obiectivul lui Putin este să construiască un nou sistem global de plăți financiare (Brics-Bridge) pentru a ataca dominația dolarului, dar ambiţia sa nu este atât de uşor de realizat. Oficialii occidentali sunt îngrijorați că sistemul ar putea fi conceput pentru evitarea sancțiunilor.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Plănuiţi să faceţi cumpărături de Black Friday, în rate?
Observator » Ştiri externe » Vladimir Putin a primit o "bancnotă BRICS" simbolică. A fost făcută de ruşi, deşi nu există un acord pentru o monedă oficială