Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Vladimir Putin, apărat cu valize blindate în Vietnam. Ar fi purtat chiar vestă antiglonţ pe sub costum în Coreea de Nord

Vladimir Putin a fost apărat Vietnam de gărzi de corp care purtau valize blindate ce se transformă în adevărate scuturi în caz de atac armat. Şi în Coreea de Nord, liderul rus a fost suspectat că a purtat o vestă antiglonţ pe sub costum. L-ar fi dat de gol dimensiunea sacoului şi modul în care acesta cădea pe corp. 

de Redactia Observator

la 20.06.2024 , 14:18

Vladimir Putin a ajuns în Vietnam, ţară căreia Rusia îi furnizează de decenii arme, la o zi după semnarea unui acord de apărare cu Coreea de Nord, acord ce îngrijorează Occidentul. La Hanoi, un bodyguard din echipa de protecţie a lui Vladimir Putin a fost filmat purtând o aşa-numită "servietă blindată", care se poate transforma în scut antiglonţ în caz de atac armat. 

Vladimir Putin, apărat cu valize blindate în Vietnam. Ar fi purtat chiar vestă antiglonţ pe sub costum în Coreea de Nord

Profimedia

De altfel, şi în timpul vizitei de la Phenian, liderul de la Kremlin este suspectat că a purtat o vestă antiglonţ pe sub costum. L-ar fi dat de gol lungimea mânecilor și modul în care cădea sacoul în zona gulerului. Siteul The Moscow Times a scris recent că, de teama unor eventuale tentative de asasinare, Vladimir Putin ar purta tot mai des în public vestă antiglonţ, inclusiv la parada de 9 mai de la Moscova. Iar acest lucru afectează modul în care se așează hainele.

Vezi și

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Pe acelaşi subiect

 

Vladimir Putin i-a mulţumit Vietnamului

Preşedintele rus i-a mulţumit Vietnamului pentru abordarea sa "echilibrată" asupra Ucrainei, într-un editorial publicat în cotidianul Partidului Comunist Vietnamez (PCV). Rusia şi Vietnamul împărtăşesc de asemenea o abordare "similară" a situaţiei în Asia-Pacific, a susţinut Putin în acest editorial.

În această a cincea vizită a sa în Vietnam, Vladimir Putin urmează să aibă o întrevedere cu noul preşedinte To Lam şi cu secretarul general al PCV, Nguyen Phu Trong, considerat personalitatea cea mai influentă a regimului. Încă de miercuri pe străzile Hanoiului, decorate cu drapele ruseşti, se putea vedea desfăşurat un important dispozitiv de securitate.

Moscova a livrat arme aliaţilor săi comunişti în timpul războiului din Vietnam şi contribuie de decenii la formarea a numeroase cadre ale PCV, printre care Nguyen Phu Trong. Problemele de apărare se vor afla pe masa discuţiilor, potrivit analiştilor. Cele două ţări "au un interes reciproc să reia vânzările de arme", vânzări care au încetinit după 2022, a estimat Carl Thayer, profesor emerit la universitatea din statul australian Noul Wales de Sud. "Însă Vietnamul este paralizat de ameninţarea sancţiunilor americane", a adăugat el.

Primindu-l pe Vladimir Putin, vizat de un mandat de arestare emis de Curtea Penală Internaţională (CPI), Hanoiul se expune nemulţumirii partenerilor săi occidentali, cu SUA în frunte, care consideră Vietnamul, ţară cu 100 milioane de locuitori, strategică pentru producţia manufacturieră sau de semiconductori.

Anul trecut, preşedinţii chinez Xi Jinping şi american Joe Biden s-au deplasat ambii la Hanoi, care încearcă să menţină o distanţă egală între cele două superputeri rivale, conform preceptelor suple ale "diplomaţiei bambusului", ce aliază prudenţa şi pragmatismul.

Această politică ar putea fi tot mai greu de menţinut, a atenţionat o expertă. Vizita lui Putin reprezintă "un test pentru a vedea în ce măsură diplomaţia multidirecţională a Hanoiului ar putea merge mai departe şi dacă ea este acceptată de alte mari puteri", a explicat Huong Le Thu, directoarea-adjunctă a programului pentru Asia din cadrul International Crisis Group.

Vizita lui Putin are şi un capitol economic, cu proiecte de cooperare sporită în domeniile energiei, tehnologiilor, educaţiei şi turismului.Vladimir Putin ar urma de asemenea să asiste la o ceremonie de depunere de coroane la mausoleul părintelui independenţei vietnameze Ho Chi Minh şi la un banchet în clădirea operei, construită într-un stil arhitectural colonial francez. Plecarea lui Putin este prevăzută să aibă loc joi seara.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Aţi întâmpinat probleme în obţinerea adeverinţelor care vă atestă vechimea în muncă?
Observator » Stiri externe » Vladimir Putin, apărat cu valize blindate în Vietnam. Ar fi purtat chiar vestă antiglonţ pe sub costum în Coreea de Nord