Antena Meniu Search
x

Vladimir Putin, către Europa: Dacă vreți gaze, deschideți Nord Stream 2

Dacă Europa vrea mai mult gaz, atunci să deschidă Nord Stream 2, a declarat, vineri, Vladimir Putin, susținând că Rusia nu are nicio legătură cu criza energetică în care se afundă Europa. 

de Redactia Observator

la 17.09.2022, 16:49

Vladimir Putin, către Europa: Dacă vreți gaze, deschideți Nord Stream 2
Vladimir Putin, către Europa: Dacă vreți gaze, deschideți Nord Stream 2 - Profimedia Images

„Dacă vă este atât de greu, trebuie doar să ridicați sancțiunile pentru Nord Stream 2, care reprezintă 55 de miliarde de metri cubi de gaz pe an, doar apăsați butonul și totul va funcționa din nou”, a spus Putin la summitul Organizaţiei de Cooperare de la Shanghai (SCO) în Uzbekistan.

Nordstream 2 este o rută propusă pentru aducerea gazului rusesc în Europa, în special în Germania. Construcția controversatei conducte a fost finalizată în septembrie 2021, deși proiectul a fost suspendat după invadarea Ucrainei de către Rusia.

Prețurile gazelor europene s-au dublat de la începutul anului pe fondul scăderii livrărilor rusești. Europa a acuzat Rusia că folosește aprovizionarea cu energie ca armă de război în urma sancțiunilor occidentale impuse Moscovei după invadarea Ucrainei. Pe de altă parte, Rusia susține că Occidentul a lansat un război economic, iar sancțiunile au împiedicat operațiunile conductei Nord Stream 1.

Moscova a închis gazoductul Nord Stream 1, care duce gaz în Germania şi spre alţi clienţi europeni, argumentând că sancţiunile occidentale împiedică reparaţii vitale.

Clienţii occidentali resping această justificare ca fiind un fals pretext pentru represalii economice împotriva ţărilor care au impus sancţiuni Rusiei, notează Reuters.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Vladimir Putin, către Europa: Dacă vreți gaze, deschideți Nord Stream 2