Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Vladimir Putin interzice, de la 1 februarie, exporturile de petrol rusesc către țările "neprietenoase"

Moscova interzice exporturile de petrol și produse petroliere către țările care au plafonat preţul petrolului rusesc. Vladimir Putin a semnat, marţi, decretul care va intra în vigoare de la 1 februarie, scrie TASS.  

de Redactia Observator

la 27.12.2022 , 19:05

Vladimir Putin interzice, de la 1 februarie, exporturile de petrol rusesc către țările "neprietenoase" Vladimir Putin interzice, de la 1 februarie, exporturile de petrol rusesc către țările "neprietenoase" - Profimedia Images

Noua măsură de la Kremlin a fost introdusă „în legătură cu acțiunile neprietenoase și contrare dreptului internațional ale Statelor Unite și ale statelor și organizațiilor internaționale care le-au urmat exemplu” și pentru a proteja interesele naționale ale Federației Ruse. Documentul intră în vigoare la 1 februarie și este valabil până la 1 iulie 2023.

După cum se menționează în decret, interdicția aprovizionării cu petrol va intra în vigoare de la 1 februarie 2023.  Putin a interzis, de asemenea, furnizarea de petrol cumpărătorilor străini dacă contractul folosește un mecanism de plafonare a prețurilor.

Livrările de petrol și produse petroliere rusești către țările care au introdus un plafon de preț vor fi posibile numai pe baza unei decizii speciale a președintelui Federației Ruse. 

Articolul continuă după reclamă

Statele din Grupul celor 7, Uniunea Europeană și Australia au convenit luna aceasta să plafoneze prețul țițeiului rusesc la 60 de dolari pe baril, în ideea de a limita veniturile strânse de Moscova din exporturile de petrol, şi în consecinţă a capacităţii Moscovei de a finanţa invazia din Ucraina, fără a evita însă un şoc global în aprovizionarea cu petrol.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Ştiri externe » Vladimir Putin interzice, de la 1 februarie, exporturile de petrol rusesc către țările "neprietenoase"