Antena Meniu Search
x

Vladimir Putin, nou discurs șocant despre războiul din Ucraina: „Era inevitabil, este alegerea corectă. Ajutăm oameni”

Vladimir Putin a făcut marți noi declarații controversate într-o rară apariție publică de la declanșarea războiului din Ucraina. Vladimir Putin a vizitat cu preşedintele belarus Aleksandr Lukaşenko cosmodromul Vostochny la peste 5000 de km de Moscova. Întrebat despre așa-zisa ”operațiune militară din Ucraina”, Putin a spus că era „inevitabilă” și că rușii au fost forțați să acționeze. Putin susține că „nu există nicio îndoială că ne vom atinge obiectivele”.  Război Rusia - Ucraina, ziua 48 LIVE TEXT

de Redactia Observator

la 12.04.2022, 17:59

Vezi și

Vladimir Putin a declarat marţi că operaţiunea militară a Moscovei din Ucraina îşi va îndeplini fără discuţie ceea ce el numeşte a fi obiectivele "nobile". Președintele rus și-a reluat afirmațiile că neonazismul ”este profund înrădăcinat în Ucraina”: ”Ciocnirea cu (forțele neonaziste din Ucraina) a fost inevitabilă. Ei alegeau un moment pentru a ataca. Evoluțiile ulterioare au demonstrat cât de adânc a fost înrădăcinat, este un fapt evident. Acest neonazism a devenit ceva fundamental într-o ţară destul de mare, care este aproape de noi.”

"Este un lucru evident, a fost inevitabil. Singura întrebare a fost una de timp. Ce facem: pe de o parte, ajutăm oamenii, îi salvăm de nazism, pe de altă parte, luăm măsuri pentru a asigura propria securitate a Rusiei. Este evident că nu am avut altă opțiune, este decizia corectă. Nu avem nicio îndoială că obiectivele vor fi atinse."

Putin a vorbit şi despre izolarea Rusiei în lume prin sancțiuni: ”Nu vom fi izolați. Nimeni nu poate fi izolat în lumea modernă. Mai mult, este imposibil să faci asta cu o țară atât de mare ca Rusia. Prin urmare, vom lucra cu partenerii care doresc să coopereze cu noi.”

Războiul declanşat pe 24 februarie, pe care Rusia îl numeşte "o operaţiune militară specială" pentru demilitarizarea şi denazificarea Ucrainei, a declanşat o serie de sancţiuni adoptate de ţările occidentale, inclusiv restricţii privind finanţarea unor programe ştiinţifice şi cooperarea spaţială.

Pe acelaşi subiect

Deși economie Rusiei va înregistra cea mai gravă contracţie de după prăbușirea URSS, Vladimir Putin a anunţat marţi că Rusia va dezvolta o nouă generaţie de vehicule de transport spaţial, precum şi noi tehnologii pentru folosirea energiei nucleare în spaţiu. Liderul de la Kremlin a mai anunţat că Rusia va lansa o nouă sondă spaţială spre Lună, denumită Luna-25, în cel de-al treilea trimestru al acestui an.

Rusia va colabora cu Belarus la proiecte de infrastructură care vor garanta un acces independent în spaţiu pentru aceste două ţări, a precizat Vladimir Putin, adăugând că a cerut agenţiei spaţiale ruse, Roscosmos, să îi pregătească pe astronauţii belaruşi pentru a zbura la bordul vehiculelor spaţiale ruseşti.

Lovită de sancțiuni fără precedent, economia Rusiei a intrat deja într-o recesiune profundă, cu o producție estimată să se contracte cu 11,2% în 2022.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Vladimir Putin, nou discurs șocant despre războiul din Ucraina: „Era inevitabil, este alegerea corectă. Ajutăm oameni”