Antena Meniu Search
x

Vladimir Putin, primit triumfal în Crimeea

După grandioasa paradă de Ziua Victoriei de la Moscova, Vladimir Putin a ţinut să asiste şi la festivităţile din Crimeea.

Vezi și

 După grandioasa paradă de Ziua Victoriei de la Moscova, Vladimir Putin a ţinut să asiste şi la festivităţile din Crimeea, unde s-a aflat pentru prima dată după anexarea ei la Rusia.

În acelaşi timp, nu departe de Crimeea, în oraşul ucrainean Mariupol, zeci de oameni şi-au pierdut viaţa în confruntări între forţele loiale guvernului de la Kiev şi simpatizanţii Rusiei. Vă avertizăm că unele din imaginile care urmează vă pot afecta emoţional

Flota Mării Negre, cu baza la Sevastopol, a organizat o uriaşă paradă militară în onoarea Zilei Victoriei, dar şi a prezenţei lui Vladimir Putin. Preşedintele rus a trecut în revistă navele flotei, de la bordul unei nave de mici dimensiuni. Nici aviaţia nu a lipsit de la sărbătoare.

O mie de militari au defilat prin centrul oraşului, cu zeci de tancuri şi vehicule blindate. Emoţionat, Putin a declarat că anul 2014 va rămâne în istorie pentru unirea Crimeei cu Rusia.

Vizita lui Putin în Crimeea a fost calificată de Departamentul de Stat ca "provocatoare". Mai multe ţări occidentale, între care şi România, au criticat organizarea paradei din Crimeea.

În acest timp, însă, haosul şi violenţa au cuprins oraşul Mariupol, din sudul Ucrainei, unde atmosfera amintea mai curând de războiul încheiat acum 69 de ani.

Forţele ucrainene au pătruns în centrul oraşului cu tancuri şi vehicule blindate, pentru a recuceri primăria şi alte clădiri oficiale ocupate de rebelii proruşi.

Unii localnici au încercat să blocheze înaintarea blindatelor cu mâinile goale în timp ce insurgenţii, înarmaţi, au deschis focul asupra soldaţilor. Imaginile postate pe internet arată clădiri în flăcări şi oameni neînarmaţi împuşcaţi mortal de focuri de armă trase, aparent, la întâmplare.

21 de oameni au murit lupte, potrivit ministrului ucrainean de interne, dar bilanţul nu poate fi confirmat din alte surse. În cele din urmă, forţele ucrainene s-au retras din centrul oraşului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri externe » Vladimir Putin, primit triumfal în Crimeea