Antena Meniu Search
x

Vladimir Putin privește spre Transnistria

Vladimir Putin este pregătit de război. După ce a declarat că nu exclude o posibilă intervenţie militară în Ucraina, liderul de la Kremlin a mai lansat o bombă chiar la graniţele României.

Vezi și

 Transnistrenii au dreptul să îşi aleagă singuri viitorul. Vorbele preşedintelui rus au provocat o furtună la nivel regional. Prin intermediul unui comunicat postat pe siteul administraţiei prezidenţiale, Traian Băsescu a declarat drept inadmisibilă punerea în discuţie a frontierelor recunoscute internaţional.

Trebuie să eliminăm imediat blocada care are consecinţe negative pentru oamenii din Transnistria. Blocada din partea Ucrainei şi Moldovei! Apelul Transnistriei către Rusia privind începerea procedurilor de recunoaştere a independenţei a fost adoptat în unanimitate, ieri, de Consiliul suprem de la Tiraspol.

În acest timp, în estul Ucrainei se prefigurază tot mai mult posibilitatea izbucnirii unui război civil. Înarmaţi cu pistoale automate şi cocktailuri Molotov, mai mulţi separatişti pro ruşi au atacat o unitatea militară din Mariupol în toiul nopţii. Armata ucraineană a deschis şi ea focul.

Trei criminali au murit, 13 criminali au fost răniţi, 63 de criminali au fost capturaţi. Ceilalţi au fugit şi sunt urmăriţi de forţele armate. Acuzat de Kiev că se află în spatele acestor atacuri, preşedintele Vladimir Putin a negat ferm. Nu a exclus însă posibilitatea intervenţiei militare, dacă soluţia diplomatică va eşua să restabilească ordinea în Ucraina.

Toate speranţele de a mai găsi o soluţie paşnică par să se îndrepte acum spre Geneva unde şefii diplomatiei Rusiei, Ucrainei, Statelor Unite si Uniunii Europene încearcă să găsească o soluţie pentru detensionarea situaţiei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Vladimir Putin privește spre Transnistria