Video Vladimir Putin reușește opusul a ceea ce-și dorea, prin invazia Ucrainei: NATO pregătește schimbări istorice în apărarea Flancului Estic
A început Summitul istoric de la Madrid, pe fondul celei mai grave crize de securitate de la sfârşitul Războiului Rece. NATO va decide zilele acestea cum ne poate apăra mai bine în faţa pretenţiilor teritoriale ale Rusiei şi îşi va schimba strategia de securitate pentru prima dată în ultimul deceniu. De la partener strategic, cum era considerată în urmă cu 12 ani, Rusia va fi recunoscută acum drept cea mai mare ameninţare la adresa ordinii şi securităţii Internaţionale. Reuniunea a început cu un dineu la Palatul Regal din Madrid. Deşi este un moment festiv, el de fapt e locul în care se pregătesc discuţiile dificile de miercuri.
Vorbim de fix 25 de ani de la ultimul Summit NATO din Spania. Sunt 3 zile importante, care vor avea rolul să schimbe istoria următorului deceniu.
Alianţa Nord-Atlantică îşi va redefini paradigma, adversarii pe care i-a avut până acum. Este vorba despre Rusia, care figura în actele Alianţei Nord-Atlantice ca fiind un partener strategic.
Lucrurile se vor schimba fundamental, spuneau liderii celor 30 de ţări care s-au întâlnit la Palatul Regal din Piaţa Centrală din Madrid, Spania.
Ce priorităţi are România la Summitul de la Madrid
Două priorităţi are România la acest Summit de la Madrid. O prezenţă sportită a militarilor alianţei Nord-Atlantice pe teritoriul ţării noastre, şi bineînţeles, descurajare printr-o prezenţă la fel, sporită, în Marea Neagră, care a devenit un "lac rusesesc", spun majoritatea liderilor Alianţei Nord-Atlantice.
În ceea ce priveşte prezenţa militarilor NATO pe teritoriul ţării noastre, un prim anunţ a fost făcut de către secretarul general,Jens Stoltenberg, care a anunţat că a activat nu mai puţin de 300.000 de militari din Forţa de Reacţie Rapidă, care vor fi pregătiţi oricând să intervină.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰