Extern

Vladimir Putin şi-a început al patrulea şi ultimul mandat de preşedinte al Rusiei

Publicat pe 07.05.2018 la 19:48 Actualizat pe 07.05.2018 la 22:30

Un eveniment grandios, depunerea jurmântului s-a desfăşurat în prezenţa a mii de invitaţi. Organizată impecabil, ceremonia a avut loc în Marele Palat al Kremlinului, simbol al gloriei ruseşti.

Un eveniment grandios, depunerea jurmântului s-a desfăşurat în prezenţa a mii de invitaţi. Organizată impecabil, ceremonia a avut loc în Marele Palat al Kremlinului, simbol al gloriei ruseşti. Cel mai puternic om din Rusia conduce ţara de 18 ani şi o va face şi în următorii şase. Mulţi îl compară deja cu un ţar.

La ora 12:00 fix, o limuzină nouă, fabricată în Rusia, l-a adus pe Vladimir Putin la Palatul din Kremlin, locul în care erau încoronaţi odinioară ţarii. Sobru şi încrezător, preşedintele a urcat cele 66 de trepte în acordurile marșului interpretat de fanfara prezidențială.

Putin a străbătut singur drumul impresionant spre Sala Sfântul Andrei, unde şi-a salutat invitaţii. Parlamentari, funcționari ai Administrației Prezidențiale, oameni de afaceri, militari şi jurnalişti l-au aplaudat minute în şir. Mulţi l-au filmat şi l-au fotografiat cu telefoanele mobile. Cu mâna pe un exemplar aurit al Constituției, Putin a depus apoi jurământul.

A urmat un discurs în care Vladimir Putin a comparat Rusia cu pasărea Phoenix, care a renăscut din propria cenuşă. Şi a promis că ţara pe care o conduce va fi unul dintre principalii actori pe scena mondială. A pus accentul pe pace şi stabilitate, în timp ce afară răsunau 30 de salve de tun, trase în onoarea sa.

În vârstă de 65 de ani, Vladimir Putin a ieşit apoi în Piaţa Catedralei, unde îl aşteptau 2.000 de invitaţi. I-a salutat pe soldaţii regimentului prezidențial şi a urmărit parada militară. La final, tinerii prezenţi şi-au făcut selfie-uri cu preşedintele rus.

Spre deosebire de ceremoniile inaugurale precedente, Vladimir Putin a renunţat astăzi la deplasarea convoiului oficial pe străzile Moscovei până la Kremlin.

Aflat în conflict cu Occidentul, el își începe mandatul cu un sprijin popular puternic, dar cu o economie slăbită de confruntarea cu Vestul. Preşedintele rus va profita de următorii şase ani pentru a-şi pregăti succesorul, spun analiştii politici. Este chiar vechiul său aliat, premierul Dmitri Medvedev.

În articolul

Vladimir Putin şi-a început al patrulea mandat

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

Citește și

Un botoşănean care îşi căuta tatăl dispărut l-a găsit în ştreang, lângă casăpe observatornews.ro
Intervenţie a poliţiştilor după ce o tânără geloasă i-a spart un pahar în cap fostului iubit, văzându-l la o terasăpe observatornews.ro
Anunț de ULTIMĂ ORĂ! Cum se vor relua cursurile din toamnă! Decizie fără precedent în Româniape a1.ro
Alertă pentru români! Care sunt țările care refuză să ne primească! Lista completă unde s-au impus restricțiipe a1.ro
20 de țări au impus restricții românilor. Unde nu mai putem să călătorimpe spynews.ro
Stop la munte sau la mare? Anunțul lui Raed Arafat despre următoarele măsuri de restricțiepe spynews.ro
Povestea soților condamnați la 16 ani de închisoare și 74 de lovituri de bici care au reușit să plece în altă țară și să înceapă o viață nouăpe antenasport.ro
Un student grec a mers 3.500 de kilometri pe bicicletă, timp de 48 de zile, pentru a ajunge acasă. Ce l-a determinat să facă astape antenasport.ro
Fetița meape antenaplay.ro
Daniela Crudu este istorie! Mihai Costea, într-o nouă relație cu o altă bombă sexy din lumea mondenă!pe antenastars.ro
Are sau nu are coronavirus? Horia Moculescu, primele declarații după ce a fost testat: „Am avut toate simptomele specifice”pe antenastars.ro
17 artiști care au pretenții exagerate de la staff-ul lorpe zutv.ro
Uite ce artiști au fugit din țara lor pentru o carieră de succes!pe zutv.ro
10 lucruri pe care nu le vedem în filme despre Batmanpe tvhappy.ro
Marcel Pavel, mesaj dur pentru cei care l-au acuzat că a luat bani ca să spună că are COVID-19pe antena3.ro
Cel mai bun ceai detoxifiant care te ajută să slăbești. Este delicios și se prepară imediat. Rețeta zileipe antena3.ro
Cum arata masina Audi construita in 1938 care avea o viteza maxima de 431 de km/hpe cars.ro
Alertă pentru cei care stau la bloc. Când ești urmărit, cum te poți opune și ce drepturi aipe playtech.ro
„Închisoarea medicală” de pandemie nu conține avizul CSM, deși ea se contestă la judecătorpe jurnalul.ro
Horoscop săptămânal, 13 - 19 iulie. Vărsătorii învață să se bucure de lucrurile măruntepe jurnalul.ro