Antena Meniu Search
x

Vladimir Putin, primit cu salve de tun în Arabia Saudită (Video)

Vladimir Putin a fost primit cu salve de tun în Arabia Saudită, în prima sa vizită oficială din ultimul deceniu făcută în această țară. Venirea liderului de la Kremlin la Riad arată o creștere a rolului Rusiei în Orientul Mijlociu, spun analiștii politici.

Cristian Toteştean
de Cristian Toteştean

la 14.10.2019, 20:51

Vladimir Putin se află într-o vizită oficială de o zi în Arabia Saudită Vezi și

Vladimir Putin a fost primit cu salve de tun în Arabia Saudită, în prima sa vizită oficială din ultimul deceniu făcută în această țară. Venirea liderului de la Kremlin la Riad arată o creștere a rolului Rusiei în Orientul Mijlociu, spun analiștii politici.

Președintele Rusiei a sosit în Arabia Saudită pentru o vizită oficială de o zi.

Primire cu fast a lui Vladimir Putin

Pe aeroport, a fost primit cu salve de tun, trase de baterii instalate în apropierea avionului care l-a adus pe Președintele Rusiei.

Pe drumul către Palatul Regal din Riad, coloana oficială a fost escortată de militari călare, care purtau steaguri ale Rusiei și ale țării gazdă.

La palat, Vladimir Putin a fost primit de Regele Salman al Arabiei Saudite și de Prințul Moștenitor Mohammed bin Salman, despre care președintele rus spune că are o relație de prietenie.

Apropiere de un aliat al SUA

Potrivit Reuters, vizita liderului de la Kremlin la Riad e un semn al rolului în creștere al Rusiei în Orientul Mijlociu. Rușii au obținut victorii în urma intervenției militare în Siria și caută să strângă relațiile cu Iranul, rival al Arabiei Saudite.

În același timp, Rusia caută și strângerea relațiilor cu Arabia Saudită, un aliat tradițional al Statelor Unite, dar care a început să se apropie și de Rusia, încă din 2017.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Chiar înainte de vizita lui Putin, americanii au anunțat retragerea trupelor din Siria, un eveniment cu un puternic impact pentru Orientul Mijlociu.

Acorduri de peste 2 miliarde de dolari

Președintele Rusiei este însoțit la Riad și de Ministrul Energiei, semn că discuțiile pe tema petrolului și gazelor naturale au o mare importanță. 

De altfel, înaintea vizitei, Kremlinul a transmis că va discuta despre pactul OPEC+, care a dus la reducerea producției zilnice de petrol cu 1,2 milioane de barili pe zi, din ianuarie.

Rușii și saudiții sunt așteptați, de asemenea, să semneze acorduri de peste 2 miliarde de dolari, inclusiv o investiție comună a gigantului petrolier saudit Aramco și a fondului rusesc RDIF.

Ministrul rus al Energiei, Alexandr Novak, a spus și că Gazprom e interesat de cooperarea în privința gazelor naturale cu companiile saudite.

Sunt așteptate și înțelegeri în agricultură, Rusia fiind cel mai mare exportator de grâu din lume și e interesată să intre pe piața saudită. Este așteptat astfel și un acord privind investiții saudite în sectorul agricol din Rusia.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi la curent cu ofertele în ceea ce priveşte titlurile de stat?

Observator » Stiri externe » Vladimir Putin, primit cu salve de tun în Arabia Saudită (Video)