Antena Meniu Search
x

Întâlnire istorică în Germania. Vladimir Putin a fost în prima vizită oficială de după izbucnirea conflictului din Crimeea

Vladimir Putin a fost în prima vizită oficială de după izbucnirea conflictului din Crimeea. Deşi Rusia este în continuare vizată de sancţiuni economice din partea Occidentului pentru problema ucraineană, întâlnirea sa cu cancelarul Angela Merkel a fost una cordială.

Vladimir Putin a fost în prima vizită oficială de după izbucnirea conflictului din Crimeea. Deşi Rusia este în continuare vizată de sancţiuni economice din partea Occidentului pentru problema ucraineană, întâlnirea sa cu cancelarul Angela Merkel a fost una cordială.

Angela Merkel şi Vladimir Putin s-au întâlnit într-o atmosferă relaxată departe de agitaţia din marile oraşe la Castelul Meseberg, situat la 70 de km nord de Berlin. Într-o scurtă declarație de presă, cei doi au abordat subiectele centrale ale întrevederii.

În ceea ce priveşte tensiunile din estul Ucrainei, care au făcut să treacă 4 ani de la ultima vizită a liderului rus în Germania, cancelarul german a subliniat că speră să se poată ajunge la un armistiţiu de lungă durată. Putin a preferat să evite discuţia despre Crimeea, dar a susţinut că Ucraina nu va fi izolată economic de proiectul gazoductului Nord Stream 2.

"Cred că Ucraina, chiar şi cu instalarea Nord Stream 2 , ar trebui să joace un rol cheie în tranzitul gazului natural către Europa şi sunt fericită că am putut începe discuţii în acest sens între Rusia, Uniunea Europeană şi Ucraina" a spus Angela Merkel.

Deşi chestiunea sancţiunilor economice împotriva Rusiei este la fel de actuală, cei doi şefi de stat au vorbit despre relaţii comerciale bilaterale şi importanţa cooperării în domeniul energetic. Un alt subiect fierbinte a fost situaţia conflictului din Siria şi problema refugiaţilor.

"Este important să punem accentul pe aspectul umanitar în conflictul sirian şi în primul rând mă refer să sporim ajutorul umanitar oferit poporului sirian şi ajutarea regiunilor din care au plecat refugiaţii, astfel încât aceştia să se întoarcă la casele lor" a declarat Vladimir Putin.

Înainte de a ajunge în Germania, Vladimir Putin a fost protagonistul unui episod mai puţin formal. Liderul rus s-a deplasat în Austria, pentru a fi prezent la nunta ministrului de Externe de acolo. Deşi vizita sa a durat doar 6 minute, Putin nu a ratat ocazia de a se semna pe maşina cuplului şi de a dansa cu mireasa.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Întâlnire istorică în Germania. Vladimir Putin a fost în prima vizită oficială de după izbucnirea conflictului din Crimeea