Antena Meniu Search
x

Vodca primită de Berlusconi de la prietenul său Vladimir Putin încalcă sancţiunile contra Rusiei, a decis Comisia Europeană

Cele 20 de sticle de vodcă trimise de preşedintele rus Vladimir Putin drept cadou fostului premier italian Silvio Berlusconi de ziua de naştere a acestuia încalcă sancţiunile europene impuse Rusiei după invazia sa în Ucraina, a declarat Comisia Europeană joi, potrivit Agerpres.

de Redactia Observator

la 20.10.2022, 14:22

Vodca primită de Berlusconi de la prietenul său Vladimir Putin încalcă sancţiunile contra Rusiei, a decis Comisia Europeană
Vodca primită de Berlusconi de la prietenul său Vladimir Putin încalcă sancţiunile contra Rusiei, a decis Comisia Europeană - Profimedia Images

Fostul prim-ministru Berlusconi, al cărui partid Forza Italia va intra în noul guvern de coaliţie din Italia, a stârnit controverse săptămâna aceasta când a spus că a reluat legătura cu Putin şi a făcut recent schimb de 'scrisori dulci' cu acesta.

"De ziua mea de naştere, mi-a trimis 20 de sticle de vodcă şi o scrisoare foarte dulce", le-a spus Berlusconi, care a împlinit 86 de ani luna trecută, parlamentarilor săi din Camera inferioară, conform unei înregistrări audio difuzate de agenţia de presă LaPresse.

Un pachet de sancţiuni al UE, convenit în aprilie, a extins o interdicţie de import pentru mărfurile ruseşti, inclusiv pentru băuturile spirtoase, a declarat un purtător de cuvânt al Comisiei într-un comunicat, adăugând că nu există exceptări pentru cadouri.

Cu toate acestea, este la latitudinea fiecărui stat membru al UE în parte să pună în aplicare sancţiunile, a remarcat el. Nu se ştie deocamdată dacă autorităţile italiene vor lua vreo măsură în cazul dat.

Ca răspuns la recentele comentarii ale lui Berlusconi despre Putin şi războiul din Ucraina, Giorgia Meloni, care se aşteaptă să fie viitorul prim-ministru al Italiei, a declarat miercuri că noul său guvern va fi pro-NATO şi va face parte pe deplin din Europa sau nu va fi deloc. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Vodca primită de Berlusconi de la prietenul său Vladimir Putin încalcă sancţiunile contra Rusiei, a decis Comisia Europeană