Antena Meniu Search
x

Foto Volodimir Zelenski a vizitat linia frontului, în apropiere de Kupiansk, într-o zonă în care rușii atacă de luni întregi

Război în Ucraina. Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a efectuat joi o vizită în apropierea liniei frontului, în regiunea Harkov (nord-est), unde a vizitat un post de comandament în apropiere de Kupiansk, anunţă preşedinţia ucraineană, relatează AFP.

Redactia Observator
de Redactia Observator

la 30.11.2023, 16:01

Volodimir Zelenski pe front în Donețk
Volodimir Zelenski a vizitat linia frontului, în apropiere de Kupiansk - Profimedia Images

"Combatanţii din conducerea Kupianskului apără viaţa liniştită a ucrainenilor", anunţă pe Telegram preşedinţia ucraineană. Volodimir Zelenski a decorat militari în această vizită, potrivit unei înregistrări video postate de către preşedinţie.

Forţe ruseşti desfăşoară de mai multe luni o ofensivă în această zonă, însă înregistrează câştiguri minime.

Lupte grele lângă Adiivka. Un mort și zece răniți în ultimele bombardamente ale rușilor

Bombardamente ruse s-au soldat cu cel puţin un mort şi zece răniţi, în noaptea de miercuri spre joi, în trei oraşe apropiate din estul Ucrainei, a anunţat ministrul ucrainean de Interne Igor Klimenko.

Pe acelaşi subiect

El anunţă că şase rachete de tip S-300 au atins oraşele Pokrovsk, Mîmograd şi Novogrodivka, situate la aproximativ 40 de kilometri nord-vest de Avdiivka, un oraş pe care ruşii încearcă să-l cucerească de aproape două luni.

La Novogrodivka, corpul unui bărbat a fost găsit sub dărâmăturile unui imobil locuit, în care salvatori cpntinuau alte patru persoane, a anunţat şeful Administraţiei Militare regionale Igor Monoz.

"În urma bombardamentelor, zece persoane au fost rănite, inclusiv patru copii. Alte cinci persoane sunt căutate sub dărâmături", anunţa cu puţin mai înainte într-un comunicat postat pe reţelele de socializare ministrul de Interne.

La Pokrovsk, un bebeluş în vârstă de şase luni şi doi băieţi în vârstă de 16 şi 13 ani au fost răniţi, a anunţat ministrul de Interne.

Lupte grele în Avdiivka. Rușii încearcă să cucerească orașul de ani întregi

Oraşiul industrial Avdiivka este vizat de atacuri neîncetate ale forţelor Moscovei, de la jumătatea lui octombrie, care încearcă să cucerească oraşul de ani de zile.

Forţe ruseşti se află la est, nord şi sud de această localitate, situată în apropiere de Doneţk, capitala regiunii ucrainene cu acelaşi nume, ocupată de Rusia din 2014.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că femeile din România ar trebui să primească mai mulţi bani decât bărbaţii?

Observator » Stiri externe » Volodimir Zelenski a vizitat linia frontului, în apropiere de Kupiansk, într-o zonă în care rușii atacă de luni întregi