Antena Meniu Search
x

Zelenski cere pregătiri de defensivă după ce contraofensiva a eşuat. A ordonat construirea mai multor fortificaţii

Război în Ucraina. După ce nu a reuşit să avanseze pe cât spera în contraofensiva sa de vară, Ucraina se pregăteşte de o iarnă în defensivă, în faţa unei armate ruse care desfăşoară ofensive cu forţe din ce în ce mai multe în Donbas (est), ceea ce i-a permis să preia iniţiativa pe frontul de est, relatează EFE.

Redactia Observator
de Redactia Observator

la 04.12.2023, 10:44

Zelenski cere pregătiri de defensivă după ce contraofensiva a uşuat. A ordonat construirea mai multor fortificaţii
Zelenski cere pregătiri de defensivă după ce contraofensiva a uşuat. A ordonat construirea mai multor fortificaţii - Profimedia

În aceste condiţii, preşedintele Volodimir Zelenski a anunţat marţi seara, în discursul său către naţiune, că a ordonat o "întărire semnificativă" a fortificaţiilor defensive ale Ucrainei.

"Fonduri există şi deciziile au fost luate. Acum trebuie desfăşurate lucrări corespunzătoare pe teren. Totul a fost perfect detaliat. Există suficiente mine (explozive) şi ciment", a spus Zelenski despre ordinele pe care le-a dat autorităţilor competente.

După ce contraofensiva a eşuat, Zelenski cere pregătiri de defensivă

Preşedintele ucrainean a subliniat că este nevoie de "mai multă rapiditate şi eficacitate" în consolidarea fortificaţiilor. "Toţi cei responsabili de aceasta au sarcini clare", a reiterat şeful statului.

Pe acelaşi subiect

Potrivit mai multor experţi militari, contraofensiva ucraineană nu a reuşit să îşi atingă obiectivele propuse în această vară în mare parte din cauza puternicelor fortificaţiilor construite de Rusia în sudul ţării.

În timp ce Ucraina era ocupată cu pregătirea ofensivei şi aştepta mai multe arme şi muniţii de la aliaţii săi occidentali pentru a o putea lansa, Rusia s-a concentrat pe construirea unor ample fortificaţii, cuprinzând câmpuri minate dens, reţele de tranşee şi alte obstacole, care toate au făcut anevoioasă avansarea trupelor ucrainene pe teren.

Război în Ucraina. Rusia ar fi pierdut marţi 1.000 de soldaţi pe întregul front

Rusia a pierdut marţi peste 1.000 de soldaţi pe întregul front, dar continuă să insiste în încercarea de a avansa în mai multe teatre de operaţiuni în regiunea Doneţk (est), potrivit raportului de miercuri al Statului Major ucrainean, citat de EFE.

În ultimele 24 de ore, Rusia ar fi pierdut în luptă 1.140 de oameni, 15 tancuri şi 32 de sisteme de artilerie, ceea ce nu împiedică forţele ruse să continue să lanseze zilnic atacuri masive asupra trupelor ucrainene care apără localităţile Mariinka, Avdiivka şi Bahmut (est).

Potrivit Statului Major General de la Kiev, Ucraina a respins marţi 27 de atacuri ruseşti în apropiere de Avdiivka, 16 atacuri în zona Bahmut şi circa 17 atacuri la Mariinka.

Rusia a detaşat un număr mare număr de brigăzi pe frontul de la Avdiivka într-o încercare de-a încercui localitatea apărată de trupele ucrainene. Potrivit Centrului pentru strategii de apărare de la Kiev, Moscova a mobilizat în jur de zece brigăzi de infanterie motorizată, care au făcut mici progrese în ultimele zile.

Ucrainenii încă au trupe pe malul estic al Niprului

Cât priveşte noul front deschis de trupele ucrainene care au debarcat pe malul estic al fluviului Nipru, unde au creat un cap de pod, luptele continuă, iar Rusia a desfăşurat Divizia 104 de asalt aeropurtat în faţa istmului care leagă peninsula Crimeea ocupată de Ucraina continentală.

Prezenţa stabilită de trupele Kievului pe malul estic al ultimei porţiuni a fluviului Nipru se află la doar câteva zeci de kilometri de intrarea în Crimeea. Ucraina speră să profite de acest nou front în partea de sud a regiunii Herson (sud), care până de curând se afla sub controlul deplin al Rusiei, pentru a avansa spre Crimeea. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi se par deplasate unele declaraţii ale Înaltpreasfinţitului Teodosie?

Observator » Stiri externe » Zelenski cere pregătiri de defensivă după ce contraofensiva a eşuat. A ordonat construirea mai multor fortificaţii