Antena Meniu Search
x

Video Kamala Harris, femeia premierelor în politica americană. A fost poreclită „Obama feminiă”

Noul vicepreşedinte al SUA, Kamala Harris, scrie istorie în politica americană. Este prima femeie care va ocupa această funcţie. Joe Biden o consideră dovada faptului că orice este posibil în Statele Unite şi un exemplu de luptă pentru unitate în diversitate.

de Laurenţiu Bancheş

la 09.11.2020, 01:22

Vezi și
  • Kamala Harris s-a născut în Oakland, într-o familie de imigranți
  • Mama ei, fiica unui diplomat indian, cercetător şi activist, iar tatăl, un imigrant jamaican, reputat profesor în economie

Kamala Harris a primit vestea cea mare în timp ce făcea jogging într-un parc. Senatoarea de California a vrut să fie prima care îl felicită pe Biden pentru triumful istoric. La lăsarea serii s-a dus în oraşul natal al preşedintelui ales, Scranton, Pennsylvania, pentru a mulţumi alegătorilor.

Kamala Harris, vice-preşedinte ales al SUA: Aţi votat şi aţi transmis un mesaj clar. Aţi ales speranţa şi unitatea, decenţa, ştiinţa şi adevărul.

Kamala Harris este femeia premierelor în politica americană. A fost prima femeie procuror general din cel mai populat stat al Americii, California, iar acum este prima femeie care deţine funcţia de vicepreşedinte.

Kamala Harris, vicepreşedinte ales al SUA: Poate că sunt prima femeie în această funcţie, dar nu voi fi şi ultima, pentru că fiecare fetiţă care se uită la noi în această noapte vede această ţară ca una a posibilităţilor. Visaţi cu ambiţie, conduceţi cu încredere!

Cine este Kamala Harris

Poreclită "Obama feminină", s-a născut în Oakland, într-o familie de imigranţi. Mama, fiica unui diplomat indian, cercetător şi activist, iar tatăl, un imigrant jamaican, reputat profesor în economie.

În 2016, a fost aleasă senatoare şi a militat, printre altele, pentru reformă în sănătate şi interzicerea armelor de asalt. A câştigat o reputaţie naţională în timpul audierilor unor apropiaţi ai preşedintelui Donald Trump, prin întrebările incomode şi replicile tăioase.

Anul trecut s-a înscris în competiţia internă din Partidul Democrat pentru desemnarea candidatului la preşedinţie şi a fost unul dintre cei mai mari critici a lui Joe Biden. A renunţat însă la candidatură din lipsă de fonduri. Anul acesta, a fost convinsă de Biden să facă echipă împreună.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Soţul ei, Douglas Emhoff, este partener într-o firmă de avocatură şi are doi copii, un băiat şi o fată, din altă căsnicie.

Joe Biden, preşedinte ales al SUA: Kamala, Doug, fie că vă place sau nu, sunteţi familie. Aţi devenit membrii onorifici ai familiei Biden, nu mai aveţi scăpare.

Ambiţiile sale nu se opresc aici. În patru ani nu este exclus ca actualul vicepreşedinte să fie candidatul democrat pentru Casa Albă.

Carierea ei nu este lipsită de controverse. În anii 90, Kamala Harris a avut o relaţie cu Willie Brown, fost primar al oraşului San Francisco, cu 30 de ani mai bătrân decât ea şi căsătorit. Adversarii săi politici au susţinut că iubitul şi mentorul ei a propulsat-o în diverse funcţii înalte şi bine remunerate din administraţia locală, de unde a ajuns rapid pe scena politică mare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Kamala Harris, femeia premierelor în politica americană. A fost poreclită „Obama feminiă”