Antena Meniu Search
x

Vrei să locuieşti în casa lui Hitler, cel mai crunt om din istorie?! Acum se poate

"Se caută chiriaşi pentru casa Fuhrer-ului!", acesta este anunţul făcut de o femeie din oraşul austriac Braunau!

 "Se caută chiriaşi pentru casa Fuhrer-ului!", acesta este anunţul făcut de o femeie din oraşul austriac Braunau!

Impunătoarea clădire unde a văzut lumina zilei cel care avea să devină der Führer se află în centrul micului oraş din Austria Superioară, provincia nord-vestică a Austriei. De la finele celui de-al Doilea Război Mondial casa a avut mai mute întrebuinţări. A fost bancă, bibliotecă publică, şcoală tehnică şi atelier pentru persoanele cu probleme mintale. De doi ani însă este pustie.

După lungi discuţii între Ministerul de Interne şi primăria localităţii, oficialii au ajuns la concluzia că aici ar putea fi înfiinţat un centru de intergrare pentru imigranţi şi de învăţare a limbii germane, scrie presa locală citată de bbc.com, conform Yahoo News.

Jurnaliştii austrieci speră că astfel se va pune punct dezbaterii interminabile legate de întrebuinţarea clădirii cu o istorie întunecată. Anterior a fost respinsă ideea trasnformării sale într-un "monument comemorativ anti-nazist", iar un ONG care activează în domeniul educaţiei pentru adulţi a anunţat că ar fi interesat să închirize clădirea însă doar după o renovare capitală.

Proprietarul clădirii a primit termen până vineri pentru a opina cu privire la noile planuri.

Adolf Hitler s-a născut pe 20 aprilie 1889 şi a fost un om politic, lider al Partidului Muncitoresc German Național-Socialist (NSDAP), cancelar al Germaniei din 1933, iar din 1934 conducător absolut (Führer) al Germaniei. Ajuns la putere în 1933, liderul mișcării naziste, Hitler, a dus o politică de pregătire și de declanșare a celui de al Doilea Război Mondial, precum și de punere în aplicare a unui plan naționalist și rasist de exterminare în masă a evreilor și altor „indezirabili” din Europa, precum și de lichidare a adversarilor politici din Germania. În anul 1938 americanii l-au declarat omul anului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Vrei să locuieşti în casa lui Hitler, cel mai crunt om din istorie?! Acum se poate