Antena Meniu Search
x

Video Vreme la extreme în Europa. Grindina a măturat Coasta de Azur, în timp de britanicii se luptă cu un val de căldură

Furtuni în Europa. O grindină cum nu s-a mai văzut s-a abătut asupra Coastei de Azur. La Grasse, capitala parfumurilor, furtuna a aşternut un covor de gheaţă. Şi urmează canicula. Neobişnuit de cald este şi în Marea Britanie. La vecinii noştri sârbi, în schimb, armata este în alertă din cauza inundaţiilor.

de Redactia Observator

la 16.06.2023, 22:03

Vezi și

La Grasse, o furtună a adus atât de multă grindină încât şoferii nu au mai putut circula. Au tras pe dreapta o jumătate de oră pentru că nu se mai vedea nimic prin parbriz. De o lună de zile sudul Franţei este răvăşit de furtuni şi ploi cu gheţă. După ele urmează valuri intense de căldură.

Şi în Marea Britanie a fost mult mai cald decât sunt obişnuiţi englezii, au fost zile cu peste 30 de grade. Meteorologii prevăd o vară cu temperaturi ridicate, aşa că le recomandă de pe acum patronilor să-şi cheme angajaţii la serviciu pe cât posibil, dimineaţa sau sera. Spitalele încep deja să aibă tot mai mulţi pacienţi bătrâni, victimele caniculei.

Lângă noi, în Serbia, din cauza ploilor şi inundaţiilor, este stare de urgenţă în 52 de oraşe. Zeci de oameni au fost evacuaţi cu ajutorul pompierilor. Zeci de drumuri sunt impracticabile. Fie sunt inundate, fie sunt blocate de copaci căzuţi sau cu poduri prăbuşite. Va continua să plouă în următoarele 24 de ore, iar armata este în alertă.

Peste 40 de grade sunt şi în sudul Statelor Unite. Continuă şi avertizările de tornade, fenomen mult mai frecvent de obicei în primele luni de primăvară, nu în iunie.

O tornadă a făcut ravagii într un orăşel din Texas

Trei oameni nu au mai avut timp să se pună la adăpost, au fost ucişi în propriile case. Aproape 100 de oameni au fost răniţi, iar zece dintre ei sunt în stare gravă. Şi în Oklahoma zeci de case au rămas fără acoperiş. Tornadele ar putea fi răul cel mai mic. Sunt anunţate furtuni de proporţii, ploi intense şi inundaţii pentru sfârşitul săptămânii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiri externe » Vreme la extreme în Europa. Grindina a măturat Coasta de Azur, în timp de britanicii se luptă cu un val de căldură