Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Vremea a luat-o razna în Africa de Sud. Ninsori abundente în Johannesburg

Vremea a luat-o razna în Africa de Sud. Localnicii din Johannesburg s-au trezit în plină iarnă. A nins atât de mult încât zeci de maşini au rămas blocate pe şosele. Oamenii nu avut de ales şi au dormit toată noaptea în mașinile lor, iar autorităţile le-au distribuit pături, băuturi calde şi alimente. Fenomenul rar i-a şocat chiar şi pe meteorologi. Specialiştii spun că zăpada a atins şi doi metri în unele zone. 

de Redactia Observator

la 22.09.2024 , 21:12

Mai multe drumuri din Africa de Sud, înclusiv una dintre principalele autostrăzi ale țării, sunt blocate din cauza ninsorile abundente. În unele zone zăpada are doi metri. Este vorba despre un fenomen rar, mai ales în ceea ce privește intensitatea sa.

Ninsorile abundente sunt un fenomen foarte rar în țara africană. Acestea au început în noaptea de vineri spre sâmbătă și au dus la blocarea a numeroase drumuri, potrivit Le Figaro.

Echipele serviciilor de urgență au intervenit non-stop pentru a oferi asistență oamenilor înzăpeziți. Aceștia au petrecut chiar și șapte ore în blocajele de pe drumuri. Circulația a fost afectată și pe Autostrada N3, care leagă Johannesburg de orașul de pe coasta de est, Durban.

Vezi și

Oameni blocați în mașini după ninsorile din Africa de Sud

Echipele de intervenție au distribuit pături și mâncare caldă oamenilor blocați în mașini. De asemenea, autoritățile au decis să închidă trei puncte de frontieră spre Lesotho. În unele zone, stratul de zăpadă a ajuns până la doi metri grosime, a informat, pe X, organizația de promovare a siguranței rutiere Arrive Alive.

Sunt așteptate noi ninsori și au fost emise avertizări care vizează mai multe regiuni ale țării, au anunțat meteorologii care descriu fenomenul drept un caz extrem.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Credeţi că autoritățile fac suficient pentru a preveni violențele dintre clanurile interlope din Capitală?
Observator » Ştiri externe » Vremea a luat-o razna în Africa de Sud. Ninsori abundente în Johannesburg