Antena Meniu Search
x

VREMEA EXTREMĂ face ravagii şi în Europa. COD ROŞU în Italia, Croaţia şi Muntenegru din cauza gerului şi a viscolului (VIDEO)

Ninsorile și viscolul nu afectează doar România, furtunile de zăpadă provocând haos în multe ţări din Europa centrală şi de Est.

Ninsorile și viscolul nu afectează doar România, furtunile de zăpadă provocând haos în multe ţări din Europa centrală şi de Est.

Autorităţile din Italia, Croaţia şi Muntenegru au decretat cod roşu din cauza temperaturilor scăzute şi a vântului puternic. 

În Italia, temperaturile au scăzut până la minus 20 de grade Celsius în Alpi, unde vântul a bătut cu până la 150 de kilometri pe oră, scrie La Repubblica.

În zonele L’Aquila (centrul ţării), dar şi Palermo (sudul ţării), autorităţile au emis cod roşu de ninsoare. Oficialii sunt îngrijoraţi de situaţia din zonele afectate de cutremurele de anul trecut. De altfel, la Amatrice, unde numeroase persoane sunt cazate încă în corturi, s-a depus un strat consistent de zăpadă în cursul nopţii de joi spre vineri.

Pe acelaşi subiect

Un TIR s-a răsturnat pe autostrada Roma-Pescara, în dreptul localităţii Magliano Dei Marsi (provincia L’Aquila). Şoferul a fost dus de urgenţă la spital dar viaţa sa nu este în pericol.

În Bulgaria, autorităţile se aşteaptă la ninsori abundente în toată ţara şi au interzis circulaţia camioanelor peste 12 tone pe anumite segmente de drum.

Potrivit dariknews.bg, traficul rutier pe drumurile din toată ţara se desfăşoară cu dificultate. Astăzi, meteorologii bulgari au emis cod portocaliu de vreme rea în 20 de districte din nordul, estul şi sudul ţării.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

În Austria, vântul a bătut la altitudini înalte chiar şi cu 161 de kilometri pe oră, iar pompierii au fost chemaţi la 150 de intervenţii doar în Viena.

În Germania, furtuna a adus cele mai grave inundaţii din ultimii zece ani în regiunea de coastă de la Marea Baltică, inclusiv în Hamburg. În nordul ţării, zăpada a provocat zeci de accidente rutiere, iar cel puţin 9 oameni au fost răniţi.

În Cehia şi Polonia, mii de case au rămas fără curent electric din cauza copacilor care au fost doborâţi peste liniile electrice. 

În Cehia, un tren de pasageri a deraiat în nordul ţării, în zona Jicin, din cauza unui copac căzut, anunţă The Prague Monitor. Nimeni nu a fost rănit, dar pasagerii au aşteptat ore la rând să fie evacuaţi, pentru că autobuzele nu puteau să ajungă la ei din cauza nămeţilor.  

Circa 6.000 de case din nordul Poloniei au rămas joi fără electricitate, după ce mai mulţi copaci au fost dăborâţi de vântul care a bătut cu până la 70 de kilometri pe oră.

O parte dintr-o autostradă din apropiere de oraşul Lodz (centrul ţării – n.r.) a fost închisă din cauza a patru accidente înregistrate în zonă.

Trei camioane s-au ciocnit, din cauza poleiului, în regiunea Wroclaw, din sud-vestul ţării.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Stiri externe » VREMEA EXTREMĂ face ravagii şi în Europa. COD ROŞU în Italia, Croaţia şi Muntenegru din cauza gerului şi a viscolului (VIDEO)