Antena Meniu Search
x

Video Vulcanul Merapi a erupt în Indonezia; localnicii, evacuaţi de urgenţă. Norul de cenușă ajunge până la 7 kilometri înălțime

Vulcanul Merapi de pe insula indoneziană Java a erupt cu forţă, ridicând pe cer un impresionant nor de cenuşă. Guvernul a ordonat încetarea oricărei activităţi pe o rază de şapte kilometri în jurul craterului, iar toate persoanele aflate în această zonă au fost evacuate de urgenţă. Vulcanul Merapi este unul dintre cele mai active din Indonezia, ţară situată pe aşa-numitul inel de foc al Pacificului.

de Redactia Observator

la 12.03.2023, 10:28

Vezi și

Vulcanul indonezian Merapi a erupt sâmbătă, aruncând aburi fierbinți până la șapte kilometri, a anunțat agenția de gestionare a dezastrelor din Indonezia. Vulcanul situat în regiunea indoneziană Yogyakarta a erupt în jurul orei locale 12.00 p.m. În zonă a fost observat un flux de lavă de 1,5 km, a anunțat agenția, potrivit Reuters.

Locuitorii din comunitatea din apropiere au fost avertizați să oprească orice activitate în zonele de risc aflate la cel mult șapte kilometri de crater, se arată în comunicatul agenției de gestionare a dezastrelor.

Merapi, cu o înălțime de 2.963 de metri, este unul dintre cei mai activi vulcani din Indonezia și se afla deja la al doilea cel mai înalt nivel de alertă din țară, potrivit Mediafax. Un responsabil cu monitorizarea situației a declarat că niciun rezident nu a fost evacuat.

"Acest lucru a fost observat doar ca un eveniment punctual, au fost 5-6 avalanșe. În cazul în care acoperirea continuă să crească și distanța este mai mare de 7 kilometri, este posibil ca locuitorilor să li se recomande evacuarea", a precizat acesta.

Situată pe Cercul de Foc al Pacificului, Indonezia are mai mulți vulcani decât orice altă țară. Ultima erupție violentă a vulcanului Merapi a avut loc în 2010, provocând moartea a peste 350 de persoane.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Vulcanul Merapi a erupt în Indonezia; localnicii, evacuaţi de urgenţă. Norul de cenușă ajunge până la 7 kilometri înălțime