Antena Meniu Search
x

Joc superb de lumini, la ieșirea din carantină a orașului Wuhan, locul în care a început pandemia de covid-19 (Video)

După 76 de zile de carantină, orașul chinez Wuhan, unde a început pandemia de coronavirus, și-a deschis din nou porțile, iar momentul a fost marcat cu un superb joc de lumini.

Cristian Ionescu
de Cristian Ionescu

la 07.04.2020, 23:26

Vezi și

După 76 de zile de carantină, orașul chinez Wuhan, unde a început pandemia de coronavirus, și-a deschis din nou porțile, iar momentul a fost marcat cu un superb joc de lumini.

Autoritățile au permis locuitorilor să părăsească orașul pentru prima dată din 23 ianuarie, când 11 milioane de oameni au fost puși sub carantină, pentru a conține coronavirusul, care se răspândea rapid.

"Este ca și cum am fi fost eliberați", a spus Zhang Kaizhong, în localnic vârstă de 51 de ani. Bărbatul venise la Wuhan pentru a-și vizita fiul, cu o zi înainte de a fi anunțată carantina și nu a mai putut pleca. Nu-și mai văzuse soția de mai bine de 70 de zile. "Îmi este foarte dor de ea", a spus el. Alții au spus că se grăbesc să se întoarcă la serviciu sau să meargă acasă.

Oficialii orașului și-au dat silința să marcheze momentul printr-un eveniment dedicat redeschiderii orașului, cu un spectacol, campanii de social media conduse de mass-media de stat și evenimente speciale pentru redeschiderea aeroporturilor, stațiilor și fabricilor.

Terminalele de tren și autobuz au fost decorate cu lumini, iar zgârie-norii din centrul orașului au fost luminați multicolor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Joc superb de lumini, la ieșirea din carantină a orașului Wuhan, locul în care a început pandemia de covid-19 (Video)