Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Yemen: Peste 80 de morți în ultimele 24 de ore în lupte la Taiz

Luptele violente care au continuat luni între rebeli și forțele loialiste la Taiz, al treilea oraș din Yemen, au făcut mai mult de 80 de morți în ultimele 24 de ore, au anunțat surse militare

de Redactia Observator

la 17.08.2015 , 14:50

Luptele violente care au continuat luni între rebeli și forțele loialiste la Taiz, al treilea oraș din Yemen, au făcut mai mult de 80 de morți în ultimele 24 de ore, au anunțat surse militare

Corpurile a 50 de rebeli șiiți au fost găsite sub dărâmături în zonele de luptă din Taiz (sud-vest), în timp ce forțele proguvernamentale au înregistrat 31 de morți în rândurile lor, au precizat aceste surse.

Forțele loialiste încearcă să-i alunge pe rebeli din acest oraș, după ce au cucerit de la mijlocul lui iulie cinci provincii din sudul țării, inclusiv Aden, cu ajutorul loviturilor aeriene ale unei coaliții arabe conduse de Arabia Saudită.

Articolul continuă după reclamă

Ele au înaintat în mod semnificativ, duminică, la Taiz, prezentat ca o poartă spre capitala Sanaa, aflată sub controlul rebelilor din ianuarie.

Comitetele de rezistență populară, forță loială președintelui în exil Abd Rabbo Mansour Hadi, au cucerit mai multe sectoare strategice din centrul orașului Taiz, potrivit unor responsabili militari. Cu toate acestea, rebelii continuă să dețină controlul asupra intrărilor din oraș, în special asupra celei din est care duce spre capitala Sanaa, conform acelorași surse.

Rebelii șiiți zaidi, originari din nordul Yemenului și susținuți de Iran, au preluat, din iulie 2014, controlul asupra unor largi zone din această țară.

Pentru a stopa avansarea rebelilor în sudul Yemenului, Arabia Saudită vecină s-a plasat, în martie, în fruntea unei coaliții care, pe lângă loviturile aeriene, trimite arme și consilieri militari pe teren, pentru a susține forțele loialiste.

Conflictul din Yemen a făcut, începând din martie, peste 4.400 de morți și mii de răniți, potrivit celui mai recent bilanț al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS).

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Ştiri externe » Yemen: Peste 80 de morți în ultimele 24 de ore în lupte la Taiz