Antena Meniu Search
x

Zâmbeşti sau iei amendă! Un primar din Filipine îşi sancţionează angajaţii dacă sunt ursuzi cu localnicii

Un primar filipinez le-a impus oficialilor municipali care îşi desfăşoară activitatea în contact direct cu publicul să zâmbească, sub ameninţarea amenzilor dacă vor rămâne posaci, şi totul cu scopul declarat de a îmbunătăţi calitatea serviciilor oferite de autorităţile locale, transmite joi AFP.

de Redactia Observator

la 14.07.2022, 16:18

Imagine ilustrativă
Imagine ilustrativă - Shutterstock

Primarul Aristotle Aguirre a pus în aplicare din această lună "politica zâmbetelor" după ce şi-a preluat atribuţiile în oraşul Mulanay, din provincia Quezon. Funcţionarii trebuie să se conformeze acestei obligaţii pentru "a servi publicul cu sinceritate" şi pentru a-i oferi "un sentiment de calm şi o atmosferă amicală", conform decretului semnat de primar.

Primarul Aguirre a precizat că această măsură a fost luată ca răspuns la plângerile locuitorilor, în special ale cultivatorilor de nuci de cocos şi ale pescarilor, cu privire la modul dezagreabil în care erau trataţi de funcţionarii primăriei atunci când veneau să-şi plătească impozitele sau să solicite ajutor în diferite probleme. Unii dintre cetăţeni trebuiau să parcurgă distanţe mari din satele lor până la sediul primăriei, "iar când ajungeau acolo rămâneau consternaţi de atitudinea funcţionarilor cu care aveau de-a face", conform noului primar care este hotărât "să schimbe atitudinea funcţionarilor publici în relaţie cu cetăţenii".

O singură grimasă îi poate costa de acum scump pe funcţionarii primăriei, pentru că amenda pentru cei care nu zâmbesc publicului ajunge până la echivalentul salariului pe 6 luni sau chiar suspendarea din funcţie. "Dar nu cred că vom ajunge până acolo. Este vorba doar de a transmite energii bune angajaţilor noştri şi alegătorilor noştri", susţine primarul Aguirre. Noua regulă întâmpină deja un obstacol important: masca sanitară este încă obligatorie în toate locurile publice din Filipine.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Zâmbeşti sau iei amendă! Un primar din Filipine îşi sancţionează angajaţii dacă sunt ursuzi cu localnicii