Antena Meniu Search
x

Zbor MH370: Enigma ar putea fi desluşită! Posibile fragmente ale avionului, găsite în Reunion

Malaezia a anunțat miercuri că a trimis "o echipă" în Reunion pentru a verifica dacă un misterios fragment de avion găsit în largul insulei franceze este de la zborul MH370 Malaysia Airlines, un Boeing 777 dispărut la 8 martie 2014

Vezi și

Malaezia a anunțat miercuri că a trimis "o echipă" în Reunion pentru a verifica dacă un misterios fragment de avion găsit în largul insulei franceze este de la zborul MH370 Malaysia Airlines, un Boeing 777 dispărut la 8 martie 2014

"Am trimis o echipă pentru a ancheta", a declarat presei ministrul malaezian al transporturilor Dato Sri Liow Tiong Lai, pe marginea unei dezbateri a Consiliului de Securitate al ONU la New York. "Este necesar să se verifice resturile înainte de a confirma dacă acestea aparțin MH370".

Descoperirea unui misterios fragment de avion, miercuri pe malul de est în Insula Reunion din Oceanul Indian, ridică întrebări cu privire la o posibilă legătură cu zborul MH370.

Resturile, de doi metri lungime, arată ca o bucată de aripă. Ele au fost găsite la Saint-André în Reunion de angajații unei asociații ce se ocupă de curățarea malului.

Dispariția anul trecut a Boeing-ului 777 al companiei Malaysia Airlines este una dintre cele mai mari enigme din istoria aviației civile, notează France Presse, potrivit Agerpres.

Aparatul, plecat de la Kuala Lumpur spre Beijing cu 239 de persoane la bord, a dispărut la o oră după decolare pe 8 martie 2014. Nicio urmă a aparatului nu a fost găsită, în ciuda unor cercetări intense conduse de Australia în sudul Oceanului Indian.

Ministrul malaezian se afla la New York pentru o reuniune a Consiliului de Securitate consacrată prăbușirii unui alt avion Malaysia Airlines, zborul MH17 doborât în urmă cu un an în estul Ucrainei.

Un oficial american a declarat, pe de altă parte miercuri, că anchetatorii pentru securitate aeriană au un "grad ridicat de încredere" că resturile avionului găsite în Oceanul Indian sunt de la un Boeing 777, același model ca avionul Malaysia Airlines dispărut anul trecut, adaugă agenția Reuters, citând Associated Press.

Oficialul a afirmat că anchetatorii, inclusiv unul din securitatea aeriană Boeing, au identificat o piesă ca fiind un "flap" de la o aripă a unui aparat 777, potrivit AP.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Zbor MH370: Enigma ar putea fi desluşită! Posibile fragmente ale avionului, găsite în Reunion