Antena Meniu Search
x

Volodimir Zelenski a pilotat un F-16 în simulator şi a doborât un bombardier rusesc Tu-95

Război în Ucraina. De Ziua Forțelor Aeriene, Volodimir Zelenski a testat un simulator de F-16 trimis Ucrainei de Cehia pentru antrenarea piloților ucraineni. Președintele ucrainean a simulat o misiune în care a interceptat și doborât un bombardier rusesc Tu-95.

de Redactia Observator

la 08.08.2023, 10:54

După misiunea de succes a președintelui ucrainean, militarii din Forțele Aeriene i-au dat lui Zelenski o cască semnată de piloții care au primit titlul de "Eroi ai Ucrainei". "În numele Forțelor Aeriene ale Ucrainei, permiteți-mi să vă prezint un simbol al invincibilității și al luptei viitoare pentru iubita noastră Ucraina", i-a spus un pilot al Forțelor Aeriene ucrainene care i-a oferit lui Zelenski casca de zbor, potrivit Kyiv Post.

După ce a mulțumit piloţilor pentru cadou, Zelenski a promis că va continua să lupte pentru a se asigura că Ucraina primește avioane de luptă F-16.  Tot pe 6 august, lui Zelenski i-au fost prezentate mai multe aeronave de atac, un Su-25, un bombardier Su-24M și avioane de luptă Su-27 și MiG-29 cu noile rachete cu care sunt echipate acum.

Generalul Mykola Oleshchuk, comandantul forțelor aeriene ucrainene, i-a arătat liderul de la Kiev modul în care aeronavele au fost modernizate pentru a putea lansa arme furnizate de aliații occidentali, adică rachete aer-sol ZUNI, rachete de croazieră Storm Shadow și rachete antiradar AGM-88 HARM. Președintele ucrainean a primit, de asemenea, informații de la operatorii de apărare aeriană despre capacitățile și utilizarea sistemelor Patriot și IRIS-T.

Zelenski a pilotat un F-16 în simulator şi a doborât un bombardier rusesc Tu-95

Profimedia

Pe acelaşi subiect

Zelenski: Ucraina face progrese cu sistemele de apărare antiaeriene Patriot şi IRIS-T

Ucraina înregistrează "rezultate semnificative" datorită sistemelor de apărare antiaeriană americane Patriot şi germane IRIS-T, în pofida zecilor de atacuri ale Rusiei din ultima săptămână, a declarat Zelenski duminică în deja faimosul său discurs video de seară, potrivit Reuters.

Preşedintele ucrainean a spus că a primit un raport privind utilizarea sistemelor avansate de apărare antiaeriană trimise de parteneri, menţionând aici sistemul Patriot construit de Raytheon şi sistemele IRIS-T din Germania. "Acestea sunt sisteme puternice, foarte eficiente", a spus el. "Ele au dat deja rezultate semnificative şi nu numai pentru Ucraina", a remarcat el.

De fiecare dată când rachetele ruseşti sunt distruse, aceasta "linişteşte lumea că un stat terorist este incapabil să ne încalce securitatea colectivă", a afirmat preşedintele ucrainean. În mesajul său către naţiune duminică seara, Zelenski a spus că Ucraina a doborât "o parte semnificativă" a dispozitivelor de atac ale Rusiei în ultima săptămână, inclusiv 65 de rachete de diferite tipuri şi 178 de drone de asalt, între care 87 de drone kamikaze Shahed.

El a spus că Ucraina ar putea să câştige bătălia aeriană, iar scutul ei antiaerian va garanta ulterior securitatea întregii Europe, potrivit Unian. Săptămâna viitoare, a anunţat el, autorităţile ucrainene vor lucra cu parteneri internaţionali pentru obţinerea de noi pachete de asistenţă de securitate pentru forţele armate ucrainene.

"Va exista o nouă comunicare cu partenerii pentru pachetele de apărare pentru Ucraina. Vom adăuga şi mai mult conţinut evenimentelor internaţionale din august-septembrie care sunt deja planificate. Şi platforma Crimeei şi summitul Primelor doamne şi al domnilor (Summit of First Ladies and Gentlemen) , participarea noastră la Adunarea Generală a ONU şi Formula Păcii. Şi, desigur, vom continua curăţarea internă a statului nostru de cei care, din păcate, slăbesc Ucraina cu abuzurile lor", a subliniat Zelenski, citat de agenţia de presă Unian.

El a mulţumit tuturor celor care apropie victoria Ucrainei, făcând totodată apel la toţi cei din stat să nu uite că victoria asupra inamicului nu poate fi obţinută decât prin eforturi comune.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri externe » Volodimir Zelenski a pilotat un F-16 în simulator şi a doborât un bombardier rusesc Tu-95