Antena Meniu Search
x

Zelenski, despre contraofensiva ucraineană: "Atenţia e concentrată pe toate zonele în care inamicul poate suferi pierderi"

Război în Ucraina. Preşedintele Volodimir Zelenski a părut să confirme, în mesajul transmis vineri seara compatrioţilor, că aşteptata contraofensivă ucraineană este în desfăşurare şi a arătat că atenţia este concentrată pe aceste operaţiuni, dar şi pe rezolvarea problemelor cu care se confruntă regiunea Herson după spargerea barajului de la Nova Kahovka, informează news.ro.

de Redactia Observator

la 10.06.2023, 10:18

Zelenski, despre contraofensiva ucraineană: "Atenţia e concentrată pe toate zonele în care inamicul poate suferi pierderi"
- Profimedia

Zelenski a ţinut să mulţumească soldaţilor „care luptă în bătălii deosebit de dificile în aceste zile”. „Vă vedem eroismul şi vă suntem recunoscători pentru fiecare minut din viaţa voastră - o viaţă care este cu adevărat viaţa Ucrainei. Pentru că Ucraina este liberă doar în măsura în care voi, soldaţii noştri, sunteţi puternici. Ucraina este atât de sigură pe cât sunteţi voi, soldaţii noştri, de eficienţi”, a spus preşedintele ucrainean adresându-se militarilor ucraineni.

Zelenski a mulţumit Statelor Unite pentru noul pachet de asistenţă pentru apărare

El le-a spus compatrioţilor că a avut o şedinţă în care a fost analizată situaţia de pe linia frontului, care „este în centrul atenţiei”, după cum a precizat Zelenski. „Atenţia este concentrată pe toate zonele în care este nevoie de acţiunile noastre şi în care inamicul poate suferi anumite pierderi. Acţiunile noastre defensive, acţiunile active şi realizările noastre pe linia frontului”, a punctat liderul ucrainean. „Am discutat în detaliu despre aprovizionarea şi distribuirea muniţiilor, despre întărirea artileriei noastre şi a apărării aeriene”, a adăugat el.

Zelenski a spus că a vorbit din nou în cursul zilei cu prim-ministrul Ţărilor de Jos, Mark Rutte. „Am discutat despre continuarea cooperării noastre în domeniul apărării şi ne-am coordonat poziţiile înainte de următoarea reuniune de la Ramstein. Ne mişcăm pas cu pas pentru a ne consolida scutul aerian. Am discutat despre coaliţia Patriot şi despre instruirea piloţilor noştri”, a detaliat Zelenski.

De asemenea, el a mulţumit Statelor Unite pentru noul pachet de asistenţă pentru apărare anunţat vineri, în valoare de peste 2 miliarde de dolari, precizând că este vorba, între altele, despre rachete pentru sistemele Patriot şi alte sisteme de apărare aeriană. „Desigur, în cursul zilei primesc rapoarte despre operaţiunea de salvare din regiunile Herson şi Mikolaiv, despre starea lacului de acumulare Kahovka - de fapt, despre rămăşiţele sale. Există un număr foarte mare de probleme”, a mai spus preşedintele. „Dar lucrăm pentru a le depăşi la toate nivelurile posibile. Şi, cel mai important, avem potenţialul social pentru a face acest lucru. (...) Sunt încrezător că, indiferent cât de dificil este, vom depăşi consecinţele acestei catastrofe şi ale tuturor relelor ruseşti”, a adăugat Zelenski.

După ce iniţial criticase răspunsul ONU şi al Crucii Roşii la criza provocată de ruperea barajului, Zelenski le-a mulţumit vineri seara „tuturor celor din lume care deja ajută şi care întreabă Ucraina cum să ajute. Le mulţumesc tuturor celor care sunt deja implicaţi în operaţiunea de salvare, care ajută oamenii atât cât pot. Oameni, animale, toate fiinţele vii. De asemenea, le mulţumesc tuturor celor care încurajează organizaţiile internaţionale, liderii străini şi alte state să vadă ce s-a întâmplat şi să spună lucrurilor pe nume. Teroriştii ruşi trebuie să fie traşi la răspundere pentru tot ceea ce au făcut”, a punctat Volodimir Zelenski.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Zelenski, despre contraofensiva ucraineană: "Atenţia e concentrată pe toate zonele în care inamicul poate suferi pierderi"