Antena Meniu Search
x

Zelenski îi avertizează pe ruşi că nu vor fi în siguranţă nicăieri pe teritoriul Ucrainei: "Au simţit deja ce înseamnă artileria modernă"

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski i-a avertizat pe 'inamicii ruşi' care i-au invadat ţara că 'nu se vor simţi în siguranţă nicăieri în spatele liniei frontului în Ucraina' pentru că armata nu va permite acest lucru, relatează miercuri EFE şi Ukrinform, citate de Agerpres.

de Redactia Observator

la 13.07.2022, 11:54

Zelenski îi avertizează pe ruşi că nu vor fi în siguranţă nicăieri pe teritoriul Ucrainei: "Au simţit deja ce înseamnă artileria modernă"
- Profimedia

Într-un mesaj video difuzat marţi seara, preşedintele ucrainean a subliniat că, 'în pofida succesului combatanţilor ucraineni şi a pierderilor suferite de ruşi, agresorii încă nu au curajul să admită înfrângerea şi să se retragă de pe pământul ucrainean'. 'Ruşii au simţit deja ceea ce înseamnă artileria modernă şi nu se vor simţi în siguranţă nicăieri în spatele liniei frontului pe pământul nostru pe care l-au ocupat', a reiterat Zelenski, citat de agenţiile de presă locale.

Ucrainenii au obţinut unele victorii în sudul ocupat şi au recuperat mai multe localităţi

Trupele Kremlinului ''au simţit că operaţiunile ofiţerilor noştri de recunoaştere care ne protejează patria sunt mai puternice decât oricare dintre 'operaţiunile speciale' ale lor (cum numeşte Moscova invazia în Ucraina)'', a adăugat el. 'Aşa cum ştim din interceptările conversaţiilor lor telefonice, soldaţii ruşi se tem sincer de forţele noastre armate: a 139-a zi de război, aproape 20 de săptămâni, aşa-zisa a doua armată a lumii are frică de ucraineni şi nu poate face ceva decât folosindu-se de rezervele de arme sovietice învechite', a spus el.

Zelenski a adăugat că ruşii 'nu mai au nicio forţă strategică, nici caracter sau înţelegerea a ceea ce fac ei aici pe pământul nostru. Nu există nici măcar un gram de curaj pentru a admite înfrângerea şi a retrage trupele de pe teritoriul ucrainean'. Ucraina, spune el, va putea să se apere şi să se reconstruiască, precum şi să îşi îndeplinească toate obiectivele de politică externă. 'Când milioane de persoane muncesc cu adevărat, toţi şi fiecare la nivelul său, pentru a atinge acest obiectiv, rezultatul va fi obţinut şi, fără îndoială, ţara noastră va putea să meargă înainte', a subliniat el.

În ultimele zile, în timp ce armata rusă încearcă să avanseze în regiunea Doneţk, din estul ţării, ucrainenii au obţinut unele victorii în sudul ocupat şi au recuperat mai multe localităţi din regiunile Herson şi Zaporojie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » Zelenski îi avertizează pe ruşi că nu vor fi în siguranţă nicăieri pe teritoriul Ucrainei: "Au simţit deja ce înseamnă artileria modernă"