Antena Meniu Search
x

Zelenski se plânge că Ucraina nu a fost protejată la acelaşi nivel cu Israelul: "Shahed-urile din cerul Ucrainei sună identic cu cele de deasupra Orientului Mijlociu"

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, afirmă că "Shahed-urile" din cerul Ucrainei sună identic cu cele de deasupra Orientului Mijlociu, iar cerul european ar fi putut beneficia de acelaşi nivel de protecţie cu mult timp în urmă dacă Ucraina ar fi primit un sprijin deplin similar din partea partenerilor săi în interceptarea dronelor şi rachetelor. ”Teroarea trebuie învinsă complet şi peste tot, nu mai mult în unele locuri şi mai puţin în altele”, subliniază Zelenski, informează news.ro.

de Redactia Observator

la 16.04.2024, 08:06

Zelenski se plânge că Ucraina nu a fost protejată la acelaşi nivel cu Israelul: "Shahed-urile din cerul Ucrainei sună identic cu cele de deasupra Orientului Mijlociu"

”Întreaga lume a fost martoră la acţiunea aliaţilor în cerul Israelului şi al ţărilor vecine. Aceasta a demonstrat cât de cu adevărat eficientă poate fi unitatea în apărarea împotriva terorismului atunci când se bazează pe o voinţă politică suficientă. Israelul, Statele Unite, Regatul Unit, Franţa şi Iordania au acţionat împreună şi cu eficienţă maximă. Împreună, au împiedicat teroarea să prevaleze. Şi lucrează împreună, şi în coordonare cu alţii, pentru a preveni o nouă escaladare”, spune preşedintele Ucrainei în mesajul zilnic către popor.

Zelenski afirmă că ”Israelul nu este membru NATO"

Zelenski afirmă căIsraelul nu este membru NATO, astfel încât nu a fost necesară nicio acţiune, cum ar fi declanşarea articolului 5. Şi nimeni nu a fost târât în război. Pur şi simplu au contribuit la protejarea vieţii umane”. "Shahed-urile" din cerul Ucrainei sună identic cu cele de deasupra Orientului Mijlociu. Impactul rachetelor balistice, dacă nu sunt interceptate, este acelaşi peste tot. Cerul european ar fi putut beneficia de acelaşi nivel de protecţie cu mult timp în urmă dacă Ucraina ar fi primit un sprijin deplin similar din partea partenerilor săi în interceptarea dronelor şi rachetelor. Teroarea trebuie învinsă complet şi peste tot, nu mai mult în unele locuri şi mai puţin în altele”, subliniază Zelenski.

”Mulţumesc tuturor celor din lume, fiecărui lider şi stat, care ne ajută cu adevărat cu apărarea aeriană şi rachetele necesare pentru a ne proteja cerul, precum şi cu antrenarea piloţilor noştri pe F-16. Toate acestea funcţionează deja şi vor continua să funcţioneze pentru a salva vieţi. Cu toate acestea, putem vedea acum cum unitatea poate funcţiona cu adevărat sută la sută şi cum aproape sută la sută din "Shaheds" şi rachete pot fi interceptate.Vom discuta acest lucru cu partenerii noştri”, mai afirmă Zelenski.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 3 voturi
Întrebarea zilei
Credeţi că există vreo şansă ca speranţa de viaţă să crească în România?
Observator » Stiri externe » Zelenski se plânge că Ucraina nu a fost protejată la acelaşi nivel cu Israelul: "Shahed-urile din cerul Ucrainei sună identic cu cele de deasupra Orientului Mijlociu"