Antena Meniu Search
x

Zi de foc în Kiev. Harta zonelor de risc, în războiul Rusia - Ucraina: se dau lupte grele pentru controlul capitalei

A treia zi de război în Ucraina aduce trupele ruseşti mai aproape de capitala Kiev. Se dau lupte grele la marginea oraşului, iar martorii spun că exploziile au răsunat în mai multe cartiere. Preşedintele Volodimir Zelenski asigură cetăţenii că Rusia nu a cucerit Kievul"Am rezistat şi respingem cu succes atacurile inamice", a declarat el într-o înregistrare video postată pe Facebook.

de Redactia Observator

la 26.02.2022, 14:19

Harta luptelor Rusia - Ucraina, la marginea capitalei Kiev
Harta luptelor Rusia - Ucraina, la marginea capitalei Kiev - Profimedia / Twitter AFP

În a treia zi de la declanşarea haosului în estul Europei, Rusia şi Ucraina continuă lupta. Se dau bătălii strânse în apropierea şi la periferia capitalei Kiev, dar preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski dă asigurări că a "spart planul" Rusiei. Acesta a declarat că armata naţională are sub control Kievul, dar şi alte zone-cheie.

Atmosferă de teroare în capitala Ucrainei, în a treia zi a invaziei ruşilor

Îngroziţi de zgomotele bombardamentelor şi de veştile care le ajung la urechi, oamenii se înghesuie la punctele de trecere ale frontierelor, spre Polonia, România sau Republica Moldova, iar cei mai puţin norocoşi se adăpostesc alături de copii cum pot ei mai bine. Nimeni nu se simte în siguranţă, mai ales că sâmbătă dimineaţă o rachetă a lovit un bloc de locuințe din capitala ucraineană.

Războiul Rusia - Ucraina se poartă pe mai multe fronturi. Harta luptelor de lângă Kiev

AFP a publicat, pe Twitter, o hartă pe care sunt marcate principalele zone de luptă din jurul Kievului. În imagine e prezentată situaţia din 26 februarie, 11:30 - ora României. Cu portocaliu sunt marcate zonele aflate sub controlul trupelor ruse, care includ şi baza aeriană de la Hostomel, cucerită în prima noapte de la declanşarea invaziei. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Zi de foc în Kiev. Harta zonelor de risc, în războiul Rusia - Ucraina: se dau lupte grele pentru controlul capitalei