VIDEO. Aeronava Unity a aterizat, cu succes, pe pământ, după un zbor de aproape 90 de minute la marginea spațiului
Zi istorică pentru turismul spaţial. Misiunea Unity 22 a companiei Virgin Galactic spre orbita terestră s-a încheiat cu succes, călătoria echipajului din care a făcut parte antreprenorul britanic Richard Branson a durat aproximativ o oră.
UPDATE 18:50. Aparatul de zbor Unity al companiei Virgin Galactic deținută de miliardarul Richard Branson a aterizat cu bine pe spaceportul America din New Mexico. Unity a fost transportată de un avion și a efectuat un zbor suborbital, la o altitudine de 80 de km. Viteza aparatului este de trei ori viteza sunetului. La înălțimea maximă atinsă, pasagerii au experimentat imponderabilitatea.
Primii civili care se vor urca la bordul aeronavei Unity vor fi Richard Branson şi alţi trei angajaţi ai companiei Virgin Galactic. Este un moment pe care miliardarul britanic îl aşteaptă de 17 ani!
- Vacanţă ca la un hotel de cinci stele, dar la cort. Glamping-ul este un trend în turism care începe să atragă...
- Zboruri spaţiale de sute de mii de dolari. Lady Gaga şi Leonardo DiCaprio printre doritorii unei călătorii în...
- Bătălie pe turismul în spațiu. Miliardarul Richard Branson decolează pe 11 iulie, Jeff Bezos va călători în...
Richard Branson, CEO Virgin Galactic: "Am avut 800 de ingineri care au lucrat timp de 17 ani. Au bifat acum fiecare căsuţă şi suntem gata să mergem în spaţiul cosmic".
După un zbor de patru minute, aeronava spaţială se va întoarce pe o pistă convenţională de aterizare. Este o experienţă pentru care Branson le cere viitorilor turişti spaţiali peste 250 de mii de dolari.
La 100 de kilometri deasupra Pământului
Richard Branson, CEO Virgin Galactic: "La fel s-a întâmplat şi în 1920 când au fost lansate zborurile comerciale. Doar cei mai bogaţi puteau călători, dar acest lucru a permis ca din ce în ce mai multe aeronave să fie construite, ceea ce în schimb a permis tot mai multor oameni să zboare".
O experienţă mai spectaculoasă promite compania fondată de cel mai bogat om de Pământ. Nava Blue Origin va zbura mai sus şi va depăşi bariera de 100 de km altitudine, considerată de cei mai mulţi experţi limita dintre atmosferă şi spaţiu.
Jeff Bezos, CEO Blue Origin: "Nu are cum să nu producă o schimbare să vezi Pământul din spaţiu. Schimbă relaţia pe care o ai cu această planetă, cu umanitatea".
Alături de Jeff Bezos vor zbura fratele acestuia, un cumpărator anonim care a plătit 28 de milioane de dolari pe primul bilet scos la licitaţie, dar şi Wally Funk. În urmă cu şase decenii, la doar 20 de ani, Funk devenea prima femeie instructor de zbor la o bază militară americană.
"Este cel mai frumos lucru care mi s-a întâmplat vreodată".
Data primului zbor Blue Origin nu a fost aleasă întâmplător. În urmă cu 52 de ani, pe 20 iulie, astronauţii de pe Apollo 11 deveneau primii care păşeau pe Lună.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰