Antena Meniu Search
x

Ziua Mondiala a Strumfilor

Admiratorii Strumfilor din intreaga lume au sarbatorit, ieri, 85 de ani de la nasterea creatorului acestora, un arttist belgian cunoscut sub numele de Peyo

Vezi și

Programul sarbatorii a inceput la Bruxelles, unde fiica lui Peyo a numit, oficial, 40 de "ambasadori ai Strumfilor" din diferite tari. Intre ei, se numara vedete de televiziune, ziaristi, coregrafi dar si admiratori de rand ai Strumfilor, alesi in urma unui concurs.

Toti ambasadorii au sosit, cu un tren special, la Paris, unde au fost intampinati de un urias flash-mob cu dansatori. Muzica era, fireste, extrasa de pe coloana sonora a noului film cu Strumfi.

Ziua Mondiala a Strumfilor a fost sarbatorita si la Roma, dar intr-un mod ceva mai discret. Figurine cu chipul simpaticelor personaje au ocupat, pasnic, cateva fantani si alte locuri caracteristice din oras, spre bucuria turistilor.

Filmul care va fi lansat la sfarsitul lunii iulie se inspira tot din lupta Strumfilor cu marele lor dusman, vrajitorul Gargamel. Acesta o rapeste pe Strumpfita si o duce la Paris, dar prietenii ei reusesc, fireste, sa o salveze.

Strumfii s-au nascut in 1958, ca personaje de benzi desenate, iar de atunci au cucerit atat micile, cat si marile ecrane. Lumea lor a inspirat figurine, discuri si alte obiecte vandute in milioane de exemplare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Ziua Mondiala a Strumfilor