Antena Meniu Search
x

Video Ziua Recunoştinţei 2023. Semnificaţia uneia dintre cele mai importante zile pentru americani: Tradiţii şi obiceiuri

Este zi mare pentru americani, care sărbătoresc astăzi Ziua Recunoştinţei. Deşi datează de secole, oamenii au păstrat tradiţia şi petrec cu mare fast an de an. De pe mesele festive nu lipsesc nici diversele bucate tradiţionale. Cine doreşte să plece de acasă pentru a le face o vizită celor dragi, trebuie să suporte traficul.

de Redactia Observator

la 23.11.2023, 08:29

Vezi și

Sărbătorită în ultima zi de joi din luna noiembrie, Ziua Recunoştinţei reuneşte familiile americanilor şi reprezintă pentru aceştia o sărbătoare la fel de importantă precum Crăciunul. Este, de altfel, ocazia perfectă pentru a fi mai aproape de cei dragi.

Tradiţii de Ziua Recunoştinţei la americani

De fiecare dată când iau masa de Ziua Recunoştinţei, membrii familiilor şi oaspeţii respectă un ritual care a devenit tradiţie: se ţin de mână în timp ce recită o rugăciune de mulţumire. După masa în familie, mulţi dintre americani se pun la cozile pentru Black Friday. Cu această ocazie, pe străzi se desfăşoară diverse parade colorate, devenite deja celebre.  

Tot un simbol a devenit şi curcanul, nelipsit de pe mese în acerastă zi. Din acest motiv, sărbătoarea este cunoscută și sub numele de Ziua Curcanului. Mulţi se întreabă însă, de ce. Una dintre cele mai cunoscute teorie este şi cea mai simplă. Păsărea este suficient de mare încât să hrănească o familie întreagă. 

Pe acelaşi subiect

Pe lângă curcan, americanii mai servesc jambon, piure de cartofi, porumb și plăcintă de dovleac. O altă tradiţie este grațierea unui curcan, de către preşedintele Statelor Unite ale Americii. Anul acesta evenimentul a avut loc cu ocazia împlinirii celor 81 de ani ai săi, iar Biden a cruţat viaţa păsărilor Liberty şi Bell.

Trafic intens într-una dintre cele mai aglomerate zile din an

În această zi, toate drumurile duc acasă, motiv pentru care americanii se confruntă cu traficul infernal. Şoferii stau la cozi interminabile, ore întregi. Astăzi, aproximativ 2,7 milioane de persoane vor călători cu avionul. 55 de milioane de persoane vor călători în această perioadă, iar traficul se va menţine până duminică.

Şi vedetele noastre sărbătoresc. Nadia Comăneci, care stă în SUA, s-a pregătit si ea de Ziua Recunoştinţei. A făcut sarmale în foi de viţă. Semnificației Zilei Recunoștinței este de pe vremea când coloniștii protestanţi au marcat pentru prima dată această sărbătoare, în anul 1621, în semn de recunoștință față de recolta miraculoasă obținută în ciuda condițiilor climatice severe.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Stiri externe » Ziua Recunoştinţei 2023. Semnificaţia uneia dintre cele mai importante zile pentru americani: Tradiţii şi obiceiuri