Antena Meniu Search
x

Ziua Victoriei: Criza din Ucraina păleşte în faţa paradei militare din Moscova

Victoria din 1945 asupra regimului nazist a fost sărbătorită astăzi în Piaţa Roşie din Moscova printr-o fastuoasă parada militară

Victoria din 1945 asupra regimului nazist a fost sărbătorită astăzi în Piaţa Roşie din Moscova printr-o fastuoasă parada militară

Aproximativ 11.000 de militari participă la defilare, care se doreşte o demonstraţie a forţei militare. La eveniment asistă atât preşedintele rus Vladimir Puţin, cât şi premierul Dmitri Medvedev, informează AFP, conform Antena3. 

Rusia sărbătoreşte anual victoria Aliaţilor în al Doilea Război Mondial pe data de 9 mai - capitularea fiind semnată la Berlin pe 8 mai, seara târziu, adică pe 9 mai după ora Moscovei.

Însă acest eveniment, prin care Rusia îşi etalează puterea militară restaurată, prin lansatoare de rachete, tancuri de asalt şi bombardiere grele, prezintă o importanţă crucială, în acest an, pentru Kremlin, care se opune Occidentului în privinţa Ucrainei.

Anexarea Crimeei de către Rusia, după instalarea la putere a autorităţilor proeuropene la Kiev, se află la originea celei mai importante crize dintre ruşi şi occidentali de la Războiul Rece şi până în prezent, o criză care continuă să degenereze prin extinderea unor tulburări violente în estul Ucrainei, alimentând temeri cu privire la riscul izbucnirii unui război civil.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Ziua Victoriei: Criza din Ucraina păleşte în faţa paradei militare din Moscova