Antena Meniu Search
x

Video "A fost o minune că a supravieţuit". O mamă îi acuză pe medicii de la Spitalul Cluj că au încercat să ascundă infecția bebelușului ei cu un diagnostic fals

Pentru a vindeca, e nevoie să punem întâi degetul pe rană. Ancheta Observator despre bebeluşii morţi din cauza infecţiilor din Spitalul din Cluj scoate la lumină noi mărturii. O mamă ne-a contactat pe Fii Observator şi a povestit cum medicii ar fi încercat să ascundă infecţiile sub un diagnostic fals. La presiunea premierului, Ministerul Sănătăţii a răspuns că doar un singur bebeluş a murit din cauza bacteriilor luate din maternitate.

Alex Prunean
de Alex Prunean

la 20.10.2022, 20:33

Vezi și

"Băieţelul meu a stat internat 18 zile. A fost o minune că a supravieţuit", spune mama bebeluşului.

O minune în ciuda celor care nu i-au dat nicio şansă. Mihai a fost diagnosticat cu sepsis bacterian la două zile de la naştere. Medicii au arătat cu degetul spre mamă: ea ar fi de vină pentru problemele celui mic.

"După două zile de la internare, Mi-au spus că are o infecţie dobândită de la mine. Este imposibil să dobândească de la mine acea infecţie pentru că nu am născut natural", explică mama.

Disperată, femeia a cerut investigaţii în acest caz

Pe acelaşi subiect

"Am aşteptat-o pe coridoare pe şefa secţiei de acolo şi mi-a spus: «Ei, crezi că eu am timp să fac cultură pentru fiecare copil? Îi dau antibiotic cu spectru larg şi asta e»", povesteşte mama.

La scurt timp, diagnosticul copilului s-a schimbat. Din pix.

"După 18 zile, băieţelul meu a început să îşi revină şi mi-a spus «Doamnă, nu are doar o infecţie, are o boală genetică»", adaugă mama micuţului. Ne-a emis cu o semnătură şi cu o parafă false. Noi am depus toate actele la  Poliţie şi pe baza tuturor dovezilor s-a deschis un dosar penal cu acuzaţia de fals intelectual", adaugă mama micuţului. 

Care este poziția conducerii spitalului?

Am cerut Spitalului un punct de vedere în acest caz. Nu am primit niciun răspuns. La  o săptămână de la dezvăluirile Observator despre cei patru bebeluşi morţi din cauza infecţiilor spitaliceşti, premierul Nicolae Ciucă a cerut Ministerului explicaţii. Răspunsul, după ce, practic spitalul a trimis datele la minister? Doar un bebeluş prematur cu mai multe probleme medicale şi care avea şi o bacterie a murit la Spitalul din Cluj-Napoca.

"Nu există niciun fel de informații referitoare la 4 decese, așa cum în mod eronat s-a vehiculat în spațiul public", transmite Ministerul Sănătăţii.

Pe lângă acuzaţiile aduse medicilor, mamele se plâng de lipsa de empatie a medicilor şi de condiţiile din spital. 

"În salonul în care am fost internată acolo nu aveam duş. Mi s-o stors, la propriu, puroi din tăietura de cezariană. Şi medicul care o făcut chestia asta mi-a zis - păi cum n-aţi făcut duş? Păi n-am făcut duş. M-am şters cu şerveţele umede, asta am făcut. Păi şi cică nu se poate aşa ceva, să faceţi duş! Sticlele, pompele cu care ne mulgeam, trebuiau să fie sterile. Nu aveam sterilizator în tot spitalul", explică una dintre paciente.

Protest în Cluj în urma dezvăluirilor Observator

Dezvăluirile Observator scot clujenii în stradă. Mâine este organizat un protest. 

"Vom aprinde lumânări în memoria bebeluşilor morţi de bacterii ucigaşe în maternitatea din Cluj. Cerem, de altfel o anchetă Ministerului Sănătăţii", a declara Roxana Pencea Bradățan din partea ONG-ului Declic

Conform datelor oficiale, România are printre cele mai sigure spitale din Europa, cu o rata a infecţiilor nosocomiale de doar 2%. Spitalul de urgenţă din Cluj se află în top cinci cu cele mai multe astfel de bacterii.

Dacă aţi surprins imagini care pot deveni o ştire, ni le puteţi trimite prin formularul Fii Observator, pe WhatsApp la numărul 0722.699.800, pe pagina de Facebook Observator sau pe mail, la adresa [email protected].

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Fii Observator » "A fost o minune că a supravieţuit". O mamă îi acuză pe medicii de la Spitalul Cluj că au încercat să ascundă infecția bebelușului ei cu un diagnostic fals