Antena Meniu Search
x

Video Cine este asistenta acuzată că a comis şapte crime oribile. Femeia a otrăvit copiii, în secţia de nou-născuţi a unui spital din Marea Britanie

Marea Britanie e cu ochii pe procesul unei asistente acuzate de o serie de crime înfiorătoare! Pe când lucra la secţia de neonatologie a unui spital, femeia ar fi ucis şapte bebeluşi prematuri. Alţi zece au scăpat miraculos din mâinile ei. Crimele ar fi avut loc pe parcursul unui an şi ancheta a pornit de la medicii din spital, care nu înţelegeau de ce bebeluşi în stare stabilă mor subit. 

de Redactia Observator

la 11.10.2022, 20:28

Vezi și

Era anul 2016 când Spitalul Countess din Chester a deschis o anchetă internă. Copii născuţi prematur, dar stabili, mureau pe capete, spre şocul şi nedumerirea medicilor. În 2017, au intrat pe fir şi poliţiştii, iar în 2018 arestau suspecta principală: o asistentă de 28 ani. 

Arestarea ei a fost un şoc atât pentru colegii ei de la spital, cât şi pentru comunitate. Lucy Letby părea o asistentă devotată şi un adevărat înger al copiilor. Tânăra a organizat mai multe campanii de strângere de fonduri pentru a construi o secţie nouă pentru bebeluşi. Anchetatorii spun că totul era o faţadă ca să-şi ascundă crimele odioase. 

Procurorul Nicholas Johnson: "Colapsul şi decesele celor 17 copii nu fost tragedii din cauze naturale. Au fost opera acestei femei, care a fost o prezenţă malefică constantă de fiecare dată când starea celor 17 copii s-a înrăutăţit "

După patru ani de anchetă, timp în care Lucy Letby a fost arestată de trei ori, cazul a ajuns în instanţă. Asistenta e în arest preventiv de doi ani, de când a şi fost acuzată oficial de uciderea a şapte bebeluşi, cinci băieţi şi două fete, şi tentativă de omor în cazul altor zece. 

Pe acelaşi subiect

Reporter Sky News: Juriul a văzut condica de prezenţă a asistentelor care lucrau în secţia de neonatologie şi cei 17 bebeluşi implicaţi în acest caz şi orele la care au suferit atacurile. Procurorii au pus un X în dreptul numelor asistentelor care au lucrat în nopţile respective. Un singur nume a apărut în toate cazurile: cel al lui Lucy Letby. 

Asistentă, acuzată de uciderea a şapte bebeluşi

Detaliile crimelor compun profilul unei asasine în serie, calculate şi sadice. Acţiona noaptea, când ştia că părinţii nu sunt lângă bebeluşi. Prefera gemenii. Folosea fie insulină, oxigen sau chiar îi hrănea prea mult ca să îi omoare, spun procurorii. Un copil ar fi fost ucis la 90 de minute de când Lucy a intrat în tură. 28 de ore mai târziu, asistenta ar fi încercat să-i omoare şi pe sora geamănă, dar copila a supravieţuit. Anchetatorii o acuză că ar fi încercat să o omoare pe fetiţă de trei ori. 

Neil Fearn, avocatul unor familii: Unii dintre bebeluşii supravieţuitori pe care îi reprezentăm suferă de probleme de sănătate pe termen lung, pentru care au nevoie de îngrijiri şi tratament de specialitate. Durata anchetei, lipsa răspunsurilor, a îngreunat tratarea acestor copii. 

Tânăra ar fi avut şi o fascinaţie morbidă faţă de părinţii copiilor care îi cădeau victime. Procurorii au găsit în calculatorul asistentei cum căuta anumite cupluri pe reţelele de socializare şi le urmărea activitatea. Asistenta, care are acum 32 de ani, neagă toate acuzaţiile. 

Angajaţii din domeniul medical care îşi ucid pacienţii sunt cunoscuţi sub numele de "îngeri ai morţii". Unii cred că pacienţii suferă prea mult şi aşa îi ajută, pentru alţii este o formă de a-şi exercita puterea asupra victimelor lipsite de apărare, spun criminologii. De-a lungul timpului, mai mulţi astfel de criminali au fost condamnaţi. Inclusiv în Marea Britanie, o asistentă pe numele Beverley Allitt a fost găsită vinovată pentru uciderea a patru copii pacienţi. 

Un film bazat pe astfel de criminali odioşi a fost realizat de Netflix. Pelicula spune povestea unui asistent care îşi ucidea pacienţii folosind insulină. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Cine este asistenta acuzată că a comis şapte crime oribile. Femeia a otrăvit copiii, în secţia de nou-născuţi a unui spital din Marea Britanie