Antena Meniu Search
x

Video Premierul ia măsuri la o săptămână după ce Observator a relatat despre infecţiile din spitalul din Cluj. Patru bebeluşi au murit acolo, imediat după naştere

Dupa şapte zile, prim-ministrul Ciucă a auzit semnalul de alarmă tras de Observator - patru bebeluşi pe care părinţii i-au pierdut la puţin timp după naştere, la Spitalul Judeţean Cluj, din cauza unor infecţii suspecte. Premierul îi cere explicaţii ministrului Sănătăţii până la sfârşitul săptămânii viitoare. O singură problemă ar fi - Rafila e în Cuba, la o conferinţă despre Sănătatea Universală. 

Alex Prunean
de Alex Prunean

la 19.10.2022, 20:12

Vezi și

Oana Cical, mama lui Emanuel: Înainte să moară cineva mi a spus că copilul a luat o bacterie intraspitalicească ft rezistentă la antibiotic. Vineri am aflat despre chestia asta, duminică copilul meu a murit.

Dacă ar fi trăit, Emanuel, Elias şi Alexandra ar fi fost trei bebeluşi pentru care părinţii ar fi pregătit zilele acestea petrecerea de o lună. În schimb, familiile îi plâng zi de zi şi aşteaptă dreptate. La o săptămână după dezvăluirile de la Observator, premierul a reacţionat. 

Nicolae Ciucă, premierul României: Cer Ministerului Sănătăţii ca până la finele săptămânii viitoare să îmi prezinte situaţia şi concluziile concrete punctual şi la nivel naţional legate de această problemă a nosocomialelor. 

Patru familii acuză că bebeluşii lor au murit din cauza infecţiilor din Spitalul Judeţean Cluj

Pe acelaşi subiect

Patru familii acuză printre lacrimi că bebeluşii lor au pierit la Spitalul Judeţean Cluj, răpuşi de bacterii rezistente, luate din saloane. 

În scrisoarea medicală cerută de părinţii unui copil după decesul acestuia, nu apare menţionată nicio infecţie. Părinţii şi-au dat singuri seama, însă, care a fost problema, după antibioticele puternice pe care le-au prescris doctorii. 

Oana Cical, mama lui Emanuel: Eu nu am aflat decât în ultima săptămână de viaţă cât de grav e, fără să mi se spună că copilul are septicemie.

"Din a şasea, a şaptea zi de viaţă, au început problemele de sănătate. Au apărut probleme la ficat din cauza unor bacterii", a povestit un alt părinte.

Reacţia spitalului? Luni au chemat poliţia, la conferinţa părinţilor îndoliaţi. 

Discuţie reporter - autorităţi:

Care e motivul pentru care aţi venit aici?

O sesizare 112.

Care ce reclamă?

Persoane care filmează în mod abuziv...

Aţi găsit vreun abuz aici?

Nu suntem în măsură să dăm o soluţie la sesizare.

În plus, spitalul a sancţionat şi reporterul de la Observator care a investigat decesele suspecte ale bebeluşilor.

Alex Prunean, reporter Observator: După ce am prezentat la Observator cazurile celor 4 părinţi care şi-au pierdut copiii aici la clinica de ginecologie 1, reprezentanţii spitalului au reacţionat prin tăcere. Mai mult, mi-au retras şi acreditarea de presă şi mi-au transmis să le şterg numărul de telefon din agendă.

Direcţiei de Sănătate Publică a fost în control la spitalul judeţean Cluj acum o jumătate de an. Inspectorii nu s-au uitat, însă, decât în hârtii: planuri, proceduri şi protocoale. Într-o scrisoare pentru Observator, DSP Cluj susţine că spitalul trebuie să identifice şi să raporteze infecţiile cu bacterii rezistente la antibiotice.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Premierul ia măsuri la o săptămână după ce Observator a relatat despre infecţiile din spitalul din Cluj. Patru bebeluşi au murit acolo, imediat după naştere