Antena Meniu Search
x

Video ANIMAŢIE GRAFICĂ. De ce s-a rupt schela montată pe un bloc din Bucureşti. Construcţia s-a mai prăbuşit o dată, în timp ce alpiniştii o demontau

O schelă montată pe un bloc din sectorul 2 al Capitalei s-a prăbuşit din senin, după ce muncitorii au supraîncărcat-o şi au lăsat-o aşa. Doar norocul a făcut să nu fie nimeni prin zonă în momentul în care a luat-o totul la vale. Locatarii s-au ales cu o spaimă teribilă.  

de Redactia Observator

la 10.09.2021, 21:57

Vezi și

Bărbat: "Putea să omoare lume, să strice maşini, să... Doamne Fereşte"

A fost la un pas de o tragedie. Bărbatul locuieşte într-un bloc în curs de reabilitare din sectorul 2 al Capitalei. Aseară a ieşit până la magazin, când a auzit o bubuitură puternică. 

Bărbat: Când am auzit, m-am întors înapoi şi era căzută. Eu când am văzut schela strâmbă am şi spus că va pica.

Zgomotul şi cutremurul care a străbătut clădirea i-a scos pe locatari din case. Abia de jos şi-au dat seama ce s-a întâmplat.

Pe acelaşi subiect

Mădălina Chiţac, reporter Observator: Suntem la etajul 10 al blocului care urma să fie reabilitat şi vreau să vă arăt cuiul în care era prinsă schela. Cel mai probabil, din cauza greutăţii extrem de mari, schela s-a prăbuşit. Din fericire, nu a rănit pe nimeni. 

Bărbat: S-a dus până jos, până la parter nu s-a oprit, am avut noroc că în clipa aia n-a ieşit nimeni din bloc ca să îl omoare.

Cine este de vină pentru schela prăbuşită

Blocul este în reabilitare de o lună şi jumătate. Locatarii care ne-au trimis imagini pe Fii Observator dau vina pe firma care a montat schela. 

Bărbat: Schela nu poate să cadă singură dacă e bine ancorată, indiferent ce greutate are pe ea.

Tânăr: A fost o problemă, au pus supragreutăţi pe schelă, s-a şi îndoit, după care a plecat şi s-a rupt toată.

Elena Dimitriade, preşedintă de bloc: Schelele probabil că au fost deosebit de utilizate. Au lucrat foarte bine, ăsta a fost un accident, au lucrat foarte bine 

Iar autorităţile confirmă. Primăria Sectorului 2 a transmis pentru Observator că "schela a fost supraîncărcată pe o parte, motiv pentru care s-a înclinat şi apoi s-a rupt". 

Schela s-a mai prăbuşit o dată, când era demontată

La prima oră, pericolul nu trecuse. 

Andreea Milea, reporter Observator: De astăzi, de dimineaţă, o echipă de alpinişti lucrează pentru a îndepărta schela de pe acest bloc însă astăzi la prânz, porţiunea de sus, cea supraîncărcată, s-a prăbuşit. 

Totul, sub ochii îngroziţi ai muncitorilor şi poliţiştilor care veniseră să demonteze construcţia. 

Bărbat: Au încercat să le strângă şi au căzut.

Reporter: Au căzut iar?

Bărbat: Da!

Reporter. Nu pot să cred.

Bărbat: S-au desprins. Când au început să lucreze de aici în jos s-a dus toată. 

După ce s-au asigurat că nu mai are ce să le cadă în cap, muncitorii s-au reapucat să demonteze schela. Locatarii aşteaptă acum reluarea lucrărilor de reabilitare pentru care au depus cerere încă din 2009. 

Dacă aţi surprins imagini care pot deveni o ştire, ni le puteţi trimite prin formularul Fii Observator, pe WhatsApp la numărul 0722.699.800, pe pagina de Facebook Observator sau pe mail, la adresa [email protected].

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Fii Observator » ANIMAŢIE GRAFICĂ. De ce s-a rupt schela montată pe un bloc din Bucureşti. Construcţia s-a mai prăbuşit o dată, în timp ce alpiniştii o demontau