Meniu
Search
x

Exclusiv Azilul groazei din Sectorul 1. Bătrână spălată cu buretele folosit pentru WC: "Dacă aş fi luat-o de acolo poate ar mai fi fost în viaţă"

În azilul privat din Sectorul 1 unde bătrânii sunt legaţi de pat, ca să nu deranjeze, infirmierele îi spală pe aceştia cu bureţi cu care curăţă toaletele. Sunt mărturiile şocante ale fiicei unei femei care a murit luna trecută. Susţine că mama ei s-a infectat cu noul coronavirus chiar în locul în care ar fi trebuit să fie protejată. Femeia a decis să ne povestească prin ce calvar a trecut mama ei, după ce a văzut ieri materialul difuzat de Observator. Vă avertizăm că urmează imagini şi informaţii cu puternic impact emoţional. 

De Ema Schweninger la 19.06.2021, 23:40
Vezi și
  • După dezvălurile observator, telespectatorii ne-au scris să reclame şi alte situaţii scandalaoase din cămine. Vom prezenta poveştile în zilele următoare. Te invităm să Fii Observator şi să împărtăşeşti cu noi experienţele folosind formularul de pe site-ul observatornews.ro, în secţiunea Fii Observator, sau pe WhatsApp la numărul 0722.699.800

Fiica unei bătrâne care a murit în azilul de lux din centrul capitalei a povestit pentru Observator drama prin care a trecut. Acuză infirmierele că ar fi spălat pacienţii cu buretele de toaletă. 

Fiica pacientei: Cu mama în telefon eram când a zis: nu spăla cu ăla! I-a spus unei infirmiere: n-o da pe doamna... era colega ei de cameră cu buretele ăla... Zice: vai, nu mai pot. Zice: mi-e greaţă de nu mai pot, că a încercat să o spele pe doamna şi a spălat wc-ul cu ăla. 

Mama femeii avea 66 de ani şi suferea de Alzheimeir. S-ar infectat cu COVID-19 în cămin. Ar fi luat virusul de la un coleg cazat la acelaşi etaj cu care mânca împreună, spune fiica ei. A fost dusă la Spitalul Universitar şi după ce s-a vindecat a fost trimisă înapoi la cămin. Atunci a început calvarul. 

Femeia a avut un sfârșit cumplit: "Deranja pe doamnele..."

Pe acelaşi subiect

Fiica pacientei: Deranja pe doamnele... Am fost sunată de un domn psihiatru care mi-a spus: doamnă, ştiţi, noi i-am mărit tratamentul lui doamna. Vedem cum merge. La 2, 3 zile a început să nu mai vorbească. A început să nu se mai ridice din pat, să nu se mai poate duce singură la baie. În Spitalul Municipal, psihiatrul care a văzut-o a refuzat să îi administreze alt tratament pentru că a spus: o omorâm, efectiv o ucidem.

Trei săptămâni a mai rezistat femeia. Pe 2 mai s-a stins. Documentele medicale din azil nu ar fi ajuns nici acum la familie. Oamenii reclamă faptul că patronii le-au luat banii pe toată luna în avans şi nu le-au mai dat niciun leu. 

Fiica pacientei: M-a sunat şi mi-a spus: mama dumneavoastră a decedat. Acum poate să vă sune cineva de la pompe funebre? Da.

Reporter: Cât aţi plătit?

Fiica pacientei: Vreo 15, 16 milioane. Prima oară le ieşise 19.  

Reporter: E tot firma patronilor?

Fiica pacientei: Da. E tot o firmă a soţului doamnei.

Reporter: Care e preot.

Fiica pacientei: Da.

Femeia trăieşte cu drama că şi ar fi putut salva mama, dacă o lua din azil

Reporter: Cum au fost ultimele 2, 3 săptămâni din viaţa ei?

Fiica pacientei: Cumplite. Dacă aş fi luat-o de acolo poate ar mai fi fost în viaţă.  

Reporterii Observator au prezentat ieri pe larg condiţiile din căminul care costă în jur de 4.000 de lei pe lună: toalete murdare, mâncare mucegăită, pacienţi legaţi de pat şi cu răni nepansate. 

Un bătrân imploră cu voce stinsă o infirmieră să îl dezlege. Femeia urlă la el şi leagă mai bine. 

Te rog frumos, dă-mi drumul la mână!

Nu, că nu eşti cuminte! 

Angajaţii ne-au povestit că bătrânii sunt legaţi de pat în special noaptea, ca să nu deranjeze. Discuţiile interne care au ajuns la reporterii Observator arată că nimănui nu îi păsa de soarta sărmanilor oameni. 

Din momentul ăsta nu se mai face schimbul de tură decât la patul pacientului şi vom verifica sus pacienţii să vedeţi în ce hal, în ce stare sunt. Să fie clar! Că găsim pacienţi în comă!

În timp ce bătrânii erau legaţi şi agonizau, angajaţii chefuiau. Inspectori din Ministerul Muncii sunt cei care verifică azilurile private. Angajaţii recunosc, însă, că multe din controale sunt anunţate. 

 Fetele de pe etaje, vedeţi că mâine e control mare. După ce liniştiţi pacienţii, diseară, toate dulapurile, şifoniere, sertare să le luaţi la mână să fie linie.

Iar atunci când nu aflau şi se trezeau cu inspectorii la uşă, se dădea imediat alarma. Şi când veneau familiile bătrânilor în vizită se face ordine în cămin. 

Andreea, te rog eu frumos, pregăteşte-mi-o şi mie pe **** că are vizită.

Un avocat al preotului care deţine azilul a negat ieri acuzaţiile şi susţine că e o răzbunare a unor foşti angajaţi. 

Dacă aţi surprins imagini care pot deveni o ştire, ni le puteţi trimite prin formularul Fii Observator, pe WhatsApp la numărul 0722.699.800, pe pagina de Facebook Observator sau pe mail, la adresa [email protected].

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Fii Observator » Azilul groazei din Sectorul 1. Bătrână spălată cu buretele folosit pentru WC: "Dacă aş fi luat-o de acolo poate ar mai fi fost în viaţă"