Antena Meniu Search
x

Video Camera ascunsă. Un reporter Observator a cerut ajutor în spitalul din Piteşti, după ce mai mulţi pacienţi s-au plâns de condiţii. Cum a decurs experimentul

Disperare şi indiferenţă. În Camera de Gardă a Spitalului Judeţean Piteşti, oamenii sunt lăsaţi să aştepte ore în şir. Iar unii pacienţi ajung chiar în situaţia în care se văd obligaţi să implore pentru ajutor. O arată imaginile filmate de către un telespectator şi trimise pe Fii Observator. Ne-am convins şi noi când am mers azi acolo. Iată ce am filmat cu camera ascunsă.

de Redactia Observator

la 12.08.2021, 20:11

Vezi și
  • Reprezentanţii spitalului din Piteşti recomandă pacienţilor să meargă la clinici private.

Sunt imagini revoltătoare filmate în Spitalul Judeţean Piteşti, la Camera de Gardă. Un bărbat agonizează pe un scaun. Lângă el, o femeie nu mai are forţă să stea în picioare. Se târăşte pe jos şi imploră. 

Îi arătăm imaginile cu pacienta târându-se pe jos şi şefului Unităţii de Primiri Urgenţe. Reacţia lui este greu de înţeles.

Marius Pascu, medic șef UPU: Nu mi s-au părut aşa spectaculoase. Din păcate, de multe ori aglomeraţia şi presiunea pe UPU duce la imagini de genul acesta. A fost alegerea ei să impresioneze în felul acela. 

O bătrână stă pe targă. Mai mult de 12 ore a aşteptat să o vadă un doctor. Avea dureri îngrozitoare la unul dintre picioare. O rudă acuză: "Răspunsul doamnei de la Gardă a fost că ea a făcut pentru ziua de azi, că e de la ora 7 şi să facă şi doctorii care vin în schimbul următor. În hol era un dezastru total".

Pe acelaşi subiect

Problemele nu s-au terminat nici după ce a ajuns, în sfârşit, pe secţie.

Ruda unei paciente: Ei spun că îi fac perfuzii, că îi pun calmante, ea spune că nu. Strigă din gură de şarpe să îi dea drumul acasă. De ieri de când a ajuns la spital stă pe un celofan care era pus pe pat, nici măcar nu are cearşaf.

Reporterul Observator a vrut să se convingă de haosul de la spitalul din Piteşti. A cerut ajutor, ca simplu pacient, la Camera de Gardă. Şi a primit recomandări să meargă la privat.

Asistent UPU: Vă duceţi la clinici particulare! Acolo vă recomandă medic. Plătiţi o consultaţie! Trebuie să vă şi vorbească într-un anumit fel!

Reporter: Deci aici aş aştepta mult, nu mai stau?

Asistent UPU: Da! În felul ăsta vă puteţi rezolva problema foarte clar şi rapid!

Reprezentanţii spitalului din Piteşti recomandă deplasările la clinici particulare

Din spusele altor pacienţi, pare o practică. După zile întregi în care a fost plimbat între spitale, cu mâna umflată şi dureri groaznice, un pacient abia când a mers la privat a reuşit să facă o radiografie. 

Iar dacă n-ai pe nimeni, timpul de aşteptare la Camera de Gardă se dilată.

Reporter: Se aşteaptă mult de obicei aici?

Vânzătoare: Depinde. Eu am aşteptat şase ore! Mă durea capul foarte tare. Am venit cu ambulanţă! Până la urmă am plecat acasă după şase ore.

Reporter: Fără consult?

Vânzătoare: În şase ore îţi trece dracului de la sine!

O confirmă inclusiv un asistent.

Reporter: Auziţi, de obicei se stă mult? Se aşteaptă mult?

Asistent: Nu e regulă! O dată da, o dată ba!

Portarul spitalului ne învaţă calea scurtă: "Ca să-ţi fie mai uşor şi să meargă mai repede, mai bine suni la 112 şi chemi Salvarea! E dezastru...".

Dacă ştiţi de astfel de cazuri sau aţi filmat imagini revoltătoare în spitalele din ţară, vă invităm să le trimiteţi pe FiiObservator!

Dacă aţi surprins imagini care pot deveni o ştire, ni le puteţi trimite prin formularul Fii Observator, pe WhatsApp la numărul 0722.699.800, pe pagina de Facebook Observator sau pe mail, la adresa [email protected].

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Fii Observator » Camera ascunsă. Un reporter Observator a cerut ajutor în spitalul din Piteşti, după ce mai mulţi pacienţi s-au plâns de condiţii. Cum a decurs experimentul