Antena Meniu Search
x

Video Măsuri revoltătoare după imaginile de la spitalul din Floreşti, unde pacienţii sunt trataţi cu mucegai. Pe cine au găsit vinovat

Anchetă în serie la spitalul din Floreşti după ce Observator a dezvăluit că pacienţii cu boli de plămâni sunt trataţi cu mucegai. Angajaţii au spoit saloanele, iar primarul a mers personal în control. A fost găsit şi vinovatul: bolnavul care a filmat totul şi a trimis imaginile pe Fii Observator.

Andre Rotaru
de Andre Rotaru

la 12.05.2021, 19:55

Vezi și

"Iată baia, după ce au trecut muncitorii pe aici... aceeaşi... 

Doar au tencuit. 

N-au luat decât scândurile de sub saltea... şi a rămas rugina. E groapă. Te pui în pat e ca în coşciug".  

La nici 12 de ore după ce Observator a difuzat imaginile de groază din spitalul de plămâni din Floreşti, administratorii au luat de urgenţă măsuri. Au tencuit baia şi au scos cartoanele de sub pat. Şi cam atât. 

Pe acelaşi subiect

"Au rămas noptierele la fel, azi. Nu cer într-o zi să se facă totul". 

Angajaţii spitalului l-au certat pe pacientul care ne-a semnalat problemele pe adresa Fii Observator.  Trebuia să-i informeze pe ei mai întâi. 

Dialog pacient - personal spital: 

- Aţi spus cuiva? De ce să spun? Nu se ştia?

- Asistentelor-şefe, să le spuneţi!

- Păi ele nu ştiau ce e aici?

- Nu ştiu dacă ştiau. (...) E uşor să faceţi rău! 

Autorităţile au aflat de la TV

Şi angajaţii primăriei în subordinea cărora e spitalul au aflat de la Observator situaţia.

Primar: "Am fost de dimineaţă, am fost să văd ce se întâmplă în urma a ceea ce am văzut la televizor. Era această problema din punct de vedere al igienizării şi întreţinerii spaţiului. S-a demarat o anchetă în acest sens, urmează să vedem care sunt persoanele care răspund de acest lucru. Urmează ca tot pavilionul să intre într-o igienizare totală. Asta nu înseamnă că şi în celelalte 4 e aceeaşi situaţie ca acesta. Am fost personal de dimineaţa, în spital, am luat fiecare pavilion la rând şi saloane din pavilion să văd". 

"Uitaţi, alt salon, al colegului. Uitaţi, igrasie. A avut curaj să atârne acolo..." 

Primar Floreşti: "Când putem să discutăm despre o reabilitare a acelui spital? O să discutăm şi despre acest lucru, este prematur să discut acum".

Am încercat să stăm de vorbă şi cu administratorul spitalului. Era în şedinţă. 

"Aveţi idee pe la ce oră termină şedinţa doamna manager? Nu pot să vă spun că e cu doamna primar, nu ştiu, nu pot să vă dau detalii. 

Iar când şedinţa s-a terminat... 

"Nu mai este nimeni în spital? E patru după-amiază. Din câte ştiu până la patru are program. 

Sunaţi mâine. Este mai bine. Vi se par decente condiţiile din spital?"

Primarul promite să-i sancţioneze pe responsabili.

Dacă aţi fost martorii unui eveniment sau cunoaşteţi un caz care ar putea deveni o ştire, vă invităm să ne trimiteţi informaţii, poze sau clipuri video folosind formularul de pe site-ul observatornews.ro, în secţiunea Fii Observator, sau pe whatsapp la numărul 0722.699.800.

Dacă aţi surprins imagini care pot deveni o ştire, ni le puteţi trimite prin formularul Fii Observator, pe WhatsApp la numărul 0722.699.800, pe pagina de Facebook Observator sau pe mail, la adresa [email protected].

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Fii Observator » Măsuri revoltătoare după imaginile de la spitalul din Floreşti, unde pacienţii sunt trataţi cu mucegai. Pe cine au găsit vinovat