Antena Meniu Search
x

Video Mii de păsări îngropate în apropiere de casele oamenilor, în Galaţi. Responsabilul a încercat să cumpere tăcerea reporterului Observator: "Poate fac un contract"

Mii de păsări moarte au fost descoperite îngropate în spatele unei ferme avicole din Galaţi. Terenul este brăzdat de şanţuri uriaşe pline cu leşuri, la doar câteva sute de metri de casele oamenilor. Am alertat toate autorităţile locale şi, în mod miraculos, ce am descoperit noi e o surpriză pentru toată lumea.

de Adrian Obreja

la 23.08.2021, 22:49

Vezi și
  • Situaţia de la ferma avicolă din Galaţi aminteşte de cazul miilor de oi îngropate la Smârdan, în loc să fie incinerate.

Pentru că a înţeles că echipa Observator nu va lăsa lucrurile aşa, administratorul firmei a încercat să cumpere tăcerea reporterilor. Evident, alături de imaginile dezastrului facem publică şi această înregistrare.

Sunt imaginile dezastrului filmate de un telespectator şi trimise pe Fii Observator. În satul Buceşti, din Galaţi, mii de găini au fost aruncate în gropi imense, de cel puţin doi metri. Unele în saci, iar altele la grămadă. Terenul otrăvit cu leşuri se află în spatele unei ferme avicole. 

La faţa locului, reporterii Observator au descoperit adevărata amploare a focarului de infecţie. Mirosul este insuportabil şi pe câmp sunt pene şi resturi cât vezi cu ochii. 

Ne-am pus măşti de protecţie pentru a diminua cât de cât mirosul insuportabil, însă se pare că nu au efect. 

Pe acelaşi subiect

Ferma funcţionează de zece ani. Se află la mai puţin de un kilometru de şoseaua principală care leagă Galaţi de Tecuci şi la doar câteva sute de metri de casele localnicilor. Cel puţin 200 de mii de păsări sunt crescute aici anual. Autorităţile locale sunt complet surprinse, deşi dezastrul a fost tot timpul la vedere. 

Mihai Mitu, viceprimar comuna Iveşti: Eu nu pot să cred, nu sunt de acord. Zilnic trec pe aici. Vă spun cu toată sinceritatea - nu cred că ar fi atâta inconştienţă. Vreau să văd grămada. 

Aşa că am mers împreună să se convingă.  

Mihai Mitu, viceprimar comuna Iveşti: Da, sunt resturi, într-adevăr! Nu ştiu ce caută aici reziduri de păsări!

Administratorul fermei, surprins când vrea să cumpere tăcerea reporterului Observator

Administratorul firmei are toate răspunsurile, dar preferă să dea vina, deloc convingător, pe un incinerator defect. 

Fănel Bogos, administrator fermă avicolă: Nu e normal să se îngroape, aşa este... O fi fost un sac, doi, cinci de găini...

Apoi, când nu ştie că e filmat, încearcă o negociere şocantă cu reporterul Observator.

Fănel Bogos, administrator fermă avicolă: Eu îmi dau seama cât e de rău. Dacă dumneavoastră daţi drumul la material, eu trebuie să chem să îi iau pe ăia de acolo. La o adică, să îi dezgrop şi pe ceilalţi şi să îi îngrop pe toţi. Să facem un contract de sponsorizare, să facem ceva... Poate fac un contract de publicitate, eu ştiu, ce ziceţi?

Situaţia aminteşte de dezastrul ecologic descoperit la începutul anului în Tulcea. Mii de oi înecate în Portul Midia, în 2019, au fost îngropate la Smârdan, în loc să fie incinerate, iar solul şi apa din zonă sunt puternic contaminate.

Dacă aţi surprins imagini care pot deveni o ştire, ni le puteţi trimite prin formularul Fii Observator, pe WhatsApp la numărul 0722.699.800, pe pagina de Facebook Observator sau pe mail, la adresa [email protected].

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi donat mobila, hainele sau electrocasnicele pe Facebook?

Observator » Fii Observator » Mii de păsări îngropate în apropiere de casele oamenilor, în Galaţi. Responsabilul a încercat să cumpere tăcerea reporterului Observator: "Poate fac un contract"