Antena Meniu Search
x

Mită cerută refugiaţilor din Ucraina pentru a li se permite să ajungă în România

Întreaga lume este în alertă, din cauza conflictului armat izbucnit în Ucraina şi care s-a soldat, deja, cu mii de morţi şi de răniţi.

de Redactia Observator

la 25.02.2022, 19:09

Refugiaţi ucraineni la graniţa cu România
Mii de refugiaţi ucraineni au pătruns în România
  • Peste 4.000 de români s-au oferit să găzduiască refugiaţi ai războiului din Ucraina.

Pe lângă pierderile de vieţi omeneşti, suferinţa înregistrată şi pagubele uriaşe, o problemă acerbă este şi cea a refugiaţilor, a celor care caută să fugă din calea războiului. Vorbim despre cei care au renunţat la viaţa normală pe care o duceau până acum şi care au luat calea pribegiei, având asupra lor doar ceea ce puteau încărca într-o geantă de voiaj sau cel mult două.

Zeci de mii de persoane au trecut deja graniţa în ţări precum România, Ungaria, Polonia sau Slovacia, însă, deşi pot fi consideraţi refugiaţi de război, misiunea lor nu a fost una tocmai dificilă. Un semnal de alarmă a fost tras de Christina Kubecka, cetăţean american din Ucraina. Într-o intervenţie avută la Fox News, aceasta a precizat că i s-a cerut mită pentru a trece graniţa din Ucraina în România. Suma vehiculată ar fi în jur de 100 de dolari de persoană.

"Probabil în toate punctele de trecere a frontierei se cere mită de către poliţiştii de frontieră ucraineni. Noi suntem acum la un punct de trecere a frontierei către România", a fost mesajul transmis de Christina Kubecka.

Mii de ucraineni au intrat în România, de la izbucnirea conflictului armat

Pe acelaşi subiect

Autorităţile din România au de gestionat o problemă extrem de delicată, respectiv cea a refugiaţilor care fug din calea războiului din Ucraina. Mii de cetăţeni ucraineni au solicitat permisiunea de a intra în România, în ultimele două zile, dar aceştia nu au pătruns în ţara noastră doar pe la punctele comune de trecere a frontierei, există ucraineni care au intrat în România şi din Republica Moldova.

Iar autorităţile din România se aşteaptă ca cifrele să continuă să crească. Se asigură cazare în mai multe centre din oraşe precum Suceava, Botoşani sau Sighet. Peste 50.000 de persoane s-au înscris deja în grupul UNIŢI PENTRU UCRAINA, iar peste 4.000 au oferit cazare gratuită pentru refugiaţi.

Dacă aţi surprins imagini care pot deveni o ştire, ni le puteţi trimite prin formularul Fii Observator, pe WhatsApp la numărul 0722.699.800, pe pagina de Facebook Observator sau pe mail, la adresa [email protected].

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Fii Observator » Mită cerută refugiaţilor din Ucraina pentru a li se permite să ajungă în România