Video "Toţi copiii fugeau şi ţipau." Un copac înalt de peste 10 metri a căzut peste un loc de joacă din parcul Cişmigiu
Incident grav în Capitală: un copac înalt de peste 10 metri a căzut peste un loc de joacă din parcul Cişmigiu. Arborele s-a rupt din senin, de la rădăcină şi a distrus toboganele şi un chioşc din parc, însă ca prin minune, niciun copil nu a fost rănit. Directorii ADP dau vina pe primarul Capitalei care refuză de aproape doi ani să semneze avizele de defrişare. Nicuşor Dan spune însă că aprobă doar toaletările justificate.
Aici e locul de joacă în Cişmigiu, al copiilor şi aici a căzut acest pom imens. A căzut până pe chioşcul acela din faţă, spune un martor.
În imaginile transmise pe Fii Observator, se vede cum imensul arbore s-a prăbuşit şi a distrus totul în cale. Copiii se uită uimiţi la ce a mai rămas din locul de joacă.
Andre Rotaru, reporter Observator: Oamenii povestesc că arborele s-a prăbuşit din senin. Asta si pentru că se poate vedea cu ochiul liber că la bază este complet putrezit. Imediat după incident, politistii au încercuit zona penru că în cădere, arborele de 10-15 metri înălţime a rupt cablurile de curent.
Eram acolo, stăteam pe o bancă şi dintr-o dată am auzit un zgomot îngrozitor şi mi-am dat seama că un arbore se prăbuşeşte. Toţi copiii fugeau şi ţipau. Bine că nu a căzut în partea asta că s-ar fi prăbuşit peste copii. (…) Eu şi acum sunt înspăimântată pentru că dacă, cădea în partea asta omora copiii, spune un martor.
- ANIMAȚIE GRAFICĂ: Cum s-a produs accidentul cumplit din Bihor, unde o șoferiță a fost străpunsă de crengile...
- Maşină, izbită de un copac în Bihor. O persoană a murit, alte 6 au ajuns la spital. Printre victime sunt şi...
- ANPC a închis 15 locuri de joacă din parcurile Herăstrău, Cişmigiu şi Tineretului. La ce pericole erau expuşi...
Primul lucru, m-am uitat să văd dacă erau oameni în jur. Erau oameni în partea aceea, noroc că nu a fost nimeni rănit. Probabil că era putrezit, că vânt nu a fost, mai spune un alt martor.
De întreţinerea parcului Cişmigiu se ocupă Administraţia Lacuri şi Parcuri, instituţie din subordinea Primăriei Capitalei. Noul director al instituţiei nu ştia despre acest incident când a fost sunat de reporterii Observator.
Corina Bega, director ALPAB: Am nevoie să mă lăsaţi să- mi fac temele şi apoi o să pot să vă răspund la orice întrebare.
Răspunsul directorului ALPAB: Arborele era verde şi nu existau semne că s-ar putea prăbuşi
La scurt timp, ne-a anunţat că arborele era verde şi nu existau semne că s-ar putea prăbuşi. Probleme cu copacii sunt însă în tot oraşul. ADP-urile de sector au sute de cereri de defrişare în aşteptare pe masa lui Nicuşor Dan însă primarul general abia dacă mai aprobă astfel de intervenţii.
Alin Drugău, director ADP Sector 2: Domnul primar general nu semnează avize în vederea toaletării sau defrişării copacilor care pun în pericol viaţa cetăţenilor. Cad din ce în ce mai mulţi şi e firesc să cadă atâta timp cât nu lucrăm la prevenţie.
Am aprobat în ultimele săptămâni doar toaletările corect justificate și am respins sute de toaletări, pe care le-am considerat neîntemeiate. Politica de toaletări agresive, practicată în București pe perioada precedentelor administrații, a generat rezultate grave pentru mediu, a precizat Nicuşor Dan, primarul general pe pagina sa de facebook.
La ultima furtună puternică din Capitală, peste 30 de arbori s-au prăbuşit şi au avariat 12 maşini parcate pe marginea drumului.
Dacă aţi surprins imagini care pot deveni o ştire, ni le puteţi trimite prin formularul Fii Observator, pe WhatsApp la numărul 0722.699.800, pe pagina de Facebook Observator sau pe mail, la adresa [email protected].
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰