Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Un câmp întreg cu pepeni din Ialomița a fost distrus, după ce agricultorii n-au reușit să-i vândă nicăieri: ”Muncim degeaba!”

Tone de pepeni au fost distruse chiar de cultivatori, direct pe câmp. Oamenii pur şi simplu au trecut cu maşina peste ei. Sunt disperaţi că nu reuşesc să-i vândă nicăieri. Au rămas pe câmp şi s-au stricat. Trei agricultori din Ialomiţa şi-au distrus azi toată munca din ultimele luni.

de Andreea Milea

la 12.08.2021 , 10:16

Un câmp întreg cu pepeni distruşi. Sunt imagini pe care le-am primit pe Fii Observator şi care arată disperarea la care au ajuns micii fermieri. Aşa că am mers să vedem cum s-a ajuns în situaţia asta.

Pentru sute de tone de pepeni, de pe un câmp din Ialomiţa, nu s-a găsit loc nici în supermarket, nici în pieţe. Aşa că se strică pe câmp. Iar agricultorii au trecut azi cu maşina peste ei, să-i zdrobească de tot.

Tone de pepeni s-au stricat pe loc, pe un câmp din Ialomița

Vezi și

Agricultor: ”Toţi vor ajunge în situaţia ăstuia. Pepene mare, deteriorat, pepene mare deteriorat. Pentru că sunt mult prea copţi. Nu am avut cui să îi vindem şi s-au stricat pe loc”.

Pe acelaşi subiect

Marian este agricultor de 7 ani. Împreună cu alţi 2 colegi, deţine 10 hectare de teren unde an de an cultivă pepeni. E primul an în care îşi distruge recolta pentru că nu are ce să facă cu ea.

Marian Pancu, agricultor: ”Vorbim undeva la vreo 300 de tone, minim, care vor rămâne pe loc, o să dăm la oi, vaci, capre, care vrea poate să ia şi degeaba. Nu îi costă nimic. Muncim degeaba!”

Pagubele de sute de milioane de lei arată că nu merită efortul

Răzvan Andrei, agricultor: ”La mine cred că paguba este undeva 700-800 milioane”.

Şi nu sunt singurii în această situaţie. La începutul verii, sute de tone de castraveţi au fost aruncate pe câmp din acelaşi motiv.

La nivel naţional, zeci de mii de agricultori nu şi-au putut vinde producţia de legume sau fructe şi au pierdut aşa sute de milioane de euro. Motivul?

Depozitele regionale de produse agricole, promisiuni deșarte

Vlad Macovei, preşedinte Asoc Forţa Fermierilor: ”În România nu există o structură intermediară care să preia marfa de la cât mai mulţi fermieri, producători şi după să o direcţioneze către supermarketuri”.

Anul trecut, ministerul Agriculturii anunţa că va investi 120 de milioane de euro pentru 8 depozite regionale de produse agricole. Acolo ar fi trebuit să ajungă producţia producţia fermierilor români ca mai apoi să fie distribuită mai uşor în marile magazine. Proiectul e încă pe hârtie.

Dacă aţi surprins imagini care pot deveni o ştire, ni le puteţi trimite prin formularul Fii Observator, pe WhatsApp la numărul 0722.699.800, pe pagina de Facebook Observator sau pe mail, la adresa [email protected].

Andreea Milea Like

Am început cu muzica, am continuat cu dansul şi am ales jurnalismul. Ce au în comun? Zilnic găseşti ceva nou. Cât de mult înseamnă un cuvânt, un moment sau 10 secunde înainte de live.

Comentarii


Întrebarea zilei
Dacă aţi putea alege din nou, aţi opta pentru acelaşi loc de muncă?
Observator » Fii Observator » Un câmp întreg cu pepeni din Ialomița a fost distrus, după ce agricultorii n-au reușit să-i vândă nicăieri: ”Muncim degeaba!”