Antena Meniu Search
x

15 lebede au fost diagnosticate cu gripă aviară în județul Suceava, la Fălticeni

Marți, 3 ianuarie, a fost diagnosticat un nou caz de gripă aviară H5N1, la un efectiv de 15 lebede, găsite moarte pe iazul Acumularea Fălticeni, de pe raza unui fond de vânătoare din județului Suceava, anunță ANSVSA.

de Redactia Observator

la 04.01.2023, 14:21

lebede
15 lebede au fost diagnosticate cu gripă aviară în județul Suceava, la Fălticeni - Shutterstock (imagine ilustrativă)

Până la această dată, nu a fost depistată prezența virusului influenței aviare în exploatații de păsări domestice, precizează autoritatea.

Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) a transmis instrucțiuni clare către toate structurile teritoriale subordonate (DSVSA județene), cu privire la întarirea măsurilor de prevenire și supraveghere la nivel național, pentru evitarea apariției de noi focare.

Pe întreg teritoriul României, exploatațiile de păsări autorizate/înregistrate sanitar- veterinar, cu sistem de creștere liber și ecologic, trebuie să țină efectivele cât mai adăpostite, fără acces la luciuri de apă sau alte amenajări hidrologice, pentru a limita la maximum orice posibil contact cu păsările sălbatice. De asemenea, a fost solicitată întărirea tuturor măsurilor de biosecuritate în exploatațiile comerciale avicole de pe teritoriul României.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Amenzi pentru şoferii care nu au camere montate pe spatele maşinii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » 15 lebede au fost diagnosticate cu gripă aviară în județul Suceava, la Fălticeni