Antena Meniu Search
x

Cluj-Napoca a pierdut, în finală, titlul de Capitală Europeană a Inovării 2020

Cluj-Napoca (România), Valencia (Spania), Viena (Austria), Espoo (Finlanda) și Helsingborg (Suedia) se vor mulțumi cu 100.000 de euro de la Comisia Europeană, după ce au pierdut în finală titlul de Capitală Europeană a Inovării în fața orașului belgian Leuven.

Daniel Murărescu
de Daniel Murărescu

la 25.09.2020, 19:44

Biserică din Cluj-Napoca
Biserica "Sfântul Mihail" din Cluj-Napoca - Profimedia Images
  • Cluj-Napoca, într-o companie selectă, alături de Valencia, Viena, Espoo și Helsingborg
  • Cele mai importante știri ale zilei, la Observatorul orei 19

Orașul Leuven, capitala și cel mai mare oraș din Brabantul Flamand, o provincie din regiunea Flandra, a fost desemnată Capitală Europeană a Inovării.

Premiul recunoaște "excelentele concepte de inovare precum și procesele și modelele de guvernanță ce creează cadrul pentru a aduce ideile la viață", se arată în comunicatul Comisiei Europene.

Municipalitatea din Belgia va primi, astfel, suma de 1.000.000 de euro, substanțial mai mare decât cei 100.000 de euro ce vor fi alocați celorlalte orașe finaliste, printre care și Cluj-Napoca.

"Leuven este un oraș cu misiune ce excelează în modelele inovative de guvernanță. Oferă localnicilor oportunitatea de a se implica în procesele decizionale critice. Dar este o onoare să recunosc inițiativele tuturor celor șase câștigătoare. Ecosistemele lor vibrante sunt o sursă de inspirație pentru toate orașele europene", a declarat Mariya Gabriel, comisarul european pentru Inovație, Cercetare, Cultură, Educație și Tineret.

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Cluj-Napoca a pierdut, în finală, titlul de Capitală Europeană a Inovării 2020